avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Despre dovada participarii la sedinta de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Despre dovada participarii la sedinta de mediere

Buna ziua,

va rog frumos,un raspuns la urmatoarea speta:
-am depus la tribunal o cerere de chemare in judecata a unui angajator pt.drepturi banesti.Am primit acasa un plic in care ,printre altele ,in nota,se spune; sa depuneti dovada participarii la sedinta de informare in domeniul medierii.Cum este procedura?Trebuie sa merg la biroul uni mediator sa chem la mediere angajatorul ?Nu inteleg si nu stiu nici ce trebuie sa platesc si unde.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mediator_craiova , utilizator 17:26, 2 Decembrie 2013
Buna ziua,


Va adresati unui mediator iar acesta va proceda in consecinta.Mai exact va invita angajatorul la sedinta de informare privind avantajele medierii.Daca la sedinta programata se prezinta ambele parti,mediatorul va emite un certificat de informare,daca insa se prezinta numai o parte,mediatorul va intocmi un proces verbal de informare.Cu unul din aceste documente veti merge si-l veti depune la dosarul existent la instanta.

Stima.
Ce trebuie sa achit cand ma adresez mediatorului ?daca angajatorul nu se prezinta ,cum decurg lucrurile ?
Buna ziua,

Daca va prezentati impreuna cu angajatorul la informare,mediatorul intocmeste certificatul de informare in mod gratuit.Daca nu se poate realiza acest lucru,mediatorul va inainta catre angajator o invitatie(la solicitarea dvs.) privind participarea la sedinta de informare referitor la avantajele medierii.In urma invitatiei transmise daca nu se prezinta angajatorul si dvs.da, se va intocmi un proces verbal de informare a partii prezente pe care-l veti depune in instanta,fata de acest aspect,exista costuri legate de trimiterea invitatiei(consumabile,energie electrica,telefon,curierat,etc)pe care fiecare mediator le cuantifica in mod individual.

Stima.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
mediator_craiova, utilizator
Va multumesc mult
As dori sa precizez un lucru (deoarece din explicatiile de mai sus reiese ca indiferent de situatie se ajunge in instanta): Aceasta dovada este ceruta de instanta pentru a demonstra ca ati incercat sa rezolvati pe cale amiabila. Asadar prin procedura de mediere puteti chiar sa va rezolvati conflictul cu angajatorul, fara sa mai fie nevoie de instanta (eventual doar ca sa consfintiti acordul rezultat).

Alte discuții în legătură

Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Medierea, obligatorie? merepere merepere buna ziua. sunt presedinta unei asociatii de proprietari. avem restantieri si vrem sa-i actionam in instanta. intrebarea este: instanta imi accepta cererea de ... (vezi toată discuția)
Mediere, a 2-a invitatie ddena ddena Buna ziua Situatia este urmatoarea(vreau sa fiu cat mai scurta sa nu va retin mult) O doamna mediatoare a incheiat proces verbal de informare specificand ... (vezi toată discuția)