avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare

pentru formularea unei actiuni prin care sa solicit ca instant sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare este necesara procedura medierii??? fac precizarea ca am cumparat un teren in baza unei procure cu pret incasat urmand ca dupa obtinerea actelor de catre promitentul vanzator privind intabulare sa perfectam actul de vanzare-cumparare. intre timp promitentul vanzator a decedat si nu mai este posibila incheierea in forma autentica a contractului de vanzare-cumparare. E necesara chemarea mostenitorilor la mediere inainte de a depune actiune la instanta???
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:55, 5 Decembrie 2013
Legea nu impune chemarea la mediere, ci doar participarea părţii interesate (a reclamantului, zic eu) la şedinţa de informare cu privire la avantajele medierii, obligatorie în litigiile civile cu valoare de sub 50.000 lei.

Cînd aţi încheiat antecontractul? Sunteţi în stapînirea de fapt a terenului?
procura a fost incheiata in anul 2008, de atunci sunt in stapanirea terenului
Ce procura? E o procura sau o promisiune?
I-ati notificat pe mostenitori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)
Problema cu un imobil din masa succesorala ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un certificat de mostenitor in care se specifica , la masa succesorala printre alte bunuri imobile si un teren de 500 mp pe care defunctul i-l lasa ... (vezi toată discuția)
Pamant cumparat, acte neperfectate din cauza vanzatorului silvia77 silvia77 Buna ziua. Am cumparat pamant, l-am achitat integral in prezenta notarului dar actele nu s-au putut perfecta pentru ca vanzatorul nu a facut cadastru si ... (vezi toată discuția)