avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa radiodifuziune pentru societati e obligatorie?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa radiodifuziune pentru societati e obligatorie?

buna seara!!ajutati..ma sa ajung la un raspuns la urmatoarea intrebare.. de ce e obligatorie taxa RADIODIFUZ. la soc.comerc in cazul in care nu se foloseste acest serviciu?Cum se procedeaza ptr a demonstra ca nu detin nici radio si nici TV? ce se intampla daca nu platesc? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 12:58, 3 Decembrie 2013
Legislatia prevede ca societatile comerciale au obligatia achitarii acestei taxe indiferent daca au sau nu receptor. Daca nu platiti este prevazuta o amenda de la 100 la 500 ron si dublul taxei pe un an. In schimb, in 2011 o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anulat articolul din lege care obliga societatile sa plateasca taxa. Cei de la tv si radio de stat, in foamea lor mare de bani publici, considera ca legea e mai presus de o hotarare judecatoreasca si trimit instiintari de plata in acest sens. Dvs. decideti daca platiti sau nu. Pe forum gasiti discutii in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv pentru sc gabita.73 gabita.73 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. Am primit din partea Radio Iasi o notificare prin care sunt anuntata ca trebuie sa platesc acea taxa radio-tv conform HG ... (vezi toată discuția)
Taxa radio si taxa tv yx32_angel yx32_angel Am primit, cum era de asteptat o somatie pentru plata taxei de radio..am cautat in legislatie si am vazut ca exista o Decizie a Inaltei Curti de Casatie si ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Buna ziua, Cum pot proceda sa nu mai platesc Taxa radio-tv pentru posturile publice ? Consider aceasta taxa aberanta in conditiile in care sunt abonat la unul ... (vezi toată discuția)