avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... compatibilitati si incompatibilitati ale profesiilor ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

compatibilitati si incompatibilitati ale profesiilor liberale cu alte profesii

Buna ziua tuturor,

Am nevoie de un sfat si de aceea apelez la voi specialistii. Am de facut un referat cu titlul de mai sus. Ma gandeam sa pun in discutie profesia de mediator paralel cu cea de avocat si consilier juridic pe de o parte.Sunt in pana de idei.

Va rog daca mai aveti vreo idee si ati vrea sa mi-o impartasiti, v-as fi profund recunoscatoare.

Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 17:51, 4 Aprilie 2009
Va trebui sa concultati legile speciale care reglementeaza asemenea pofesieii cum ar fi legea nr. 51/1995 privind avocatura, legea 514/2003 privind consilierii juridicei, legea 195/2006 privind medierea. Toate acest legi prevad interdictii de a se exercita si al;te profesii sau munca salariata cu exceptii bine determinate. Ati putea cosulta si o lucrare privind Profesiile liberale apartuta in urma cu doi ani precum si aticolle din revistele de specialitate. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutionalizarea medierii tatu  tudor  2007 tatu tudor 2007 04.06.2008 a fost data la care Legea 192/2006 privind medierea, a intrat pe depliin in vigoare. Pentru a practica aceasta profesie,legea prevede autorizarea ... (vezi toată discuția)
Csm admite ca legea avocaturii sa fie in permanenta schimbare rodica_post rodica_post La sediul Parlamentului,au loc mereu intalniri ale unor grupari politice cu scopul de a discuta cu toti factorii interesati, ultimele modificari aduse legii ... (vezi toată discuția)
Mediere???? Anca Toda Anca Toda Buna ziua, Propun spre discutie urmatoru aspect: In conformitate cu art. 3 lit. f din Legea nr. 51/1995, profesia de avocat se exrcita inclusiv prin ... (vezi toată discuția)