avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Titulari in contractele de furnizare servicii in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Titulari in contractele de furnizare servicii in locuinta

Pentru gestionarea relatiei contractuale, furnizorul de servicii care a incheiat contract cu unul dintre soti, pe baza actului de proprietate al apartamentului - bun comun, apartament in care si-a montat echipamentele necesare furnizarii serviciilor, nu discuta decat cu sotul care a semnat contractul. In contractul de prestari servicii este stipulat ca anumite activitati nu pot fi gestionate decat de titularul de contract.
Intrebare: Sotul care nu a semnat efectiv contractul nu poate fi considerat titular de contract prin efectul legii, avand in vedere ca este coproprietar si sot al semnatarului?
Daca raspunsul este "Da", in ce masura actiunea de nerecunoastere a celuilalt sot ca titular de contract este abuziva?
(Concret, este vorba de reprezentantul unui furnizor de servicii de cablu, telefonie, internet, care, pentru perfectarea unor inscrisuri referitoare la anumite imbunatatiri ale serviciului solicitate de mine, eu fiind plecat din localitate, nu a acceptat ca sotia mea, in calitate de coproprietar si sot sa preia echipamentele si sa semneze actele necesare).
Cel mai recent răspuns: dan1111 , utilizator 14:45, 4 Decembrie 2013
Buna ziua,

cred ca mai simplu ar fi sa solicitati respectivei firme ca si sotia sa fie trecuta in contract fie ca titular, impreuna cu dvs, fie ca imputernicit. Explicati ca doriti ca in raport cu ei dvs doriti ca oricare dintre soti sa poata actiona si in acest mod probabil ca se va gasi o solutie. In caz contrar...exista si alti furnizori de astfel de servicii.

Costi Boncu
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
Boncu Constantin, Avocat
Deja am luat legatura cu ei si pot face asta doar in baza unei imputerniciri notariale sau printr-o cerere direct la sediul lor. Dupa ce ca am venit 50 km pentru a rezolva personal o problema care putea fi rezolvata si de sotia mea, sa mai pierd timpul aiurea...parca nu-mi vine. In afara de asta, ma intereseaza daca din punct de vedere legal am dreptate, pentru ca noi romanii am cam uitat sa ne cerem drepturile, in conditiile in care nu toti furnizorii de servicii ni le respecta.
Cat despre alti furnizori.... nu prea sunt in localitatea mea, este "monopol".
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu madutzae madutzae Cu ceva timp in urma am luat in spatiu pe perioada nedeterminata o persoana, care si-a facut si buletin pe adresa mea(10 ani perioada standard).Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Chiriasul are dreptul sa-si faca un contract de cablutv fara acordul proprietarului? madoiclimber madoiclimber Buna ziua. Am o intrebare legata de dreptul unui chirias de a-si face un contract de utilitati/servicii in nume propriu, la adresa inchiriata, fara un acord al ... (vezi toată discuția)
Ce tarife incasati de la firmele de cablu?aveti abonamnt colectiv? unlocatar unlocatar As dori sa stiu ce tarife incasati de la firmele de cablu pentru acordul de cablare a locatarii scarilor dv. A ajuns in sfarsit si la noi o companie de cablu ... (vezi toată discuția)