avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuzarea organului de cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuzarea organului de cercetare penala

Am calitatea de parte vatamata intr-un dosar penal ce sa afla in faza actelor premergatoare. Comisarul ce se ocupa de caz este partinitor in sensul ca mi-a amenintat martorii a vrut sa-i faca sa dea declaratiile pe care le dorea el, m-a mintit in legatura cu faza in care se afla dosarul dandu-mi niste numere de inregistrare false, mi-a "promis" ca dosarul nu o sa ajunga in instanta pt ca el v-a propune NUP si multe altele. La cererea adresata procurorului pentru recuzarea acestuia am primit urmatorul raspuns:"nu rezulta ca comisarul este incompatibil potrivit vreunuia dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de Art.48 al.1 lit. b)-i) si al. 2 ccp. nefiind intrunite conditiile pentru recuzare...". Ce sanse la o judecata corecta mai eu in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Stingray , utilizator 18:09, 27 Februarie 2014
Impotriva rezolutiei/ordonantei de NUP puteti depune plangere la procurorul ierarhic superior si apoi la instanta conf.dispozitiilor c.p.p.
Art. 217 indice 1 din C. pr. penală -strămutarea urmăririi penale de la un parchet la altul, pentru motive ce ţin de lipsa de obiectivitate a organelor care efectuează actele de urmărire penală..Cererea se adresează proc. general al parchetului de pe lângă ICCJ.

legally_aid a scris:

Art. 217 indice 1 din C. pr. penală -strămutarea urmăririi penale de la un parchet la altul, pentru motive ce ţin de lipsa de obiectivitate a organelor care efectuează actele de urmărire penală..Cererea se adresează proc. general al parchetului de pe lângă ICCJ.





Stramutarea urmaririi penale e pt cazul in care persoana cercetata ar fi foarte influenta astfel incat nu s-ar putea desfasura urmarireapenala in bune conditii
Imi poate spune cineva cine este superiorul pe linie ierarhica a comisarului ce se ocupa de actele premergatoare? Pot avea acces la datele dosarului in momentul acesta (ma refer strict la numere de inregistrare etc) intrucat de 3 luni sunt mintit ca exista in derulare o expertiza tehnica auto. Pot lua legatura cu respectivul expert?
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
Stingray, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare penala -recuzare si stramutare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Intr-un dosar penal in legatura cu infractiuni economice, s-a dispus NUP de catre Parchet.Instanta a intors insa dos.pe art.278 alin .8 lit b din C.p.p. ... (vezi toată discuția)
Pot cere stramutarea unei cercetari penale? justlegal justlegal Pe siteul ICCJ am vazut ca o cerere de strămutare trebuie să se refere la o singură cauză şi trebuie să conţină: a) denumirea instanţei pe rolul ... (vezi toată discuția)
Organ cercetare penala in caz de stramutare kisso kisso In cazul reusesti sa obtii stramutarea dosarului, in stadiul de cercetare... atunci de dosar se va ocupa acelasi dosar? sau un altul?! daca ai cerut expertize, ... (vezi toată discuția)