avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Marire pensie prin depunere adeverinta cu sporuri de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Marire pensie prin depunere adeverinta cu sporuri de munca in conditii deosebite

Buna ziua,
In data de 06 martie 2013 am depus actele pentru dosarul de pensie. In data de 08 martie am depus in completare Adeverinta cu sporurile de munca in conditii deosebite. Am primit in data de 20.06.2013 acasa decizia de pensionare, dar in ea nu figureaza sporurile pentru care am depus completarea. Nu am primi pana in prezent nici o marire sau completare a pensiei, nu mi s-a marit punctul de pensie. Am trimis mail la Casa de pensii Cluj si am primit urmatorul raspuns:


"Raspuns:Adeverinta mentionata de catre dvs. a fost luata in considerare in calculul punctajului mediu anual al pensiei.Pentru edificare puteti solicita un desfasurator privind calculul pensiei prin depunerea la institutia noastra a unei cerere in acest sens insotita de o copie dupa BI/Ci si cupon de pensie."

Nu trebuia sa mi se mareasca pensia retroactiv incepand cu data la care am depus adeverinta?
Eu ce pot face acum?

Cu stima,

Dorina Moldovan
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:47, 6 Decembrie 2013
exact ce ca solciita ei depuneti cerere obtineti docuemtnul si api verificati daca asa este daca va fost sau nu valorificata adeverinta ,daca nu solicitati instantei de judecata prin actiune valorificarea adev si revizuirea pensie conform legislatiei in vigoare ...
din parctica nu valorifica adev sunt doar vorbe ..
bafta
Recalcularea pensiei se face incepand cu data la care ati depus adeverinta care atesta lucrul in conditii deosebite.
In desfasurator se poate observa distinct daca au fost avute in vedere sau nu, la calculul punctajului anual, conditiile deosebite de munca acordate pentru perioada respectiva. Daca da, atunci in punctajul mediu al pensiei se va regasi acest lucru.
Pe cuponul de pensie primesc in continuare acelasi punctaj ca si cel initial, din decizia de pensionare, si primesc aceeasi suma de bani.
Daca este vorba despre punctajul suplimentar de 25% pentru conditii deosebite,acesta este mentionat si in decizia de pensionare.
Puncte conform art.100 lit.a)din legea 263/2010
Eu cred ca totul este in regula.
Adeverinta s-a depus la 2 zile dupa dosar(6-8).Asadar s-a emis o singura decizie,in care a intrat in calcul si adeverinta.
Este vorba de sporul pentru conditii grele de munca CF. C.C.M.pe perioada 1992-1994, care este de 5%. In adeverinta este trecut si sporul de vechime pe perioada 1992-1994.

Alte discuții în legătură

Decizie pensionare 2010 oanna8 oanna8 Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatoarea situatie: barbat nascut in 09.09.1954, pensionat in septembrie 2010 cu o pensie de 1139 lei. Date din decizia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul ... uca2015 uca2015 Buna ziua Cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul punctajelor lunare pentru perioadele de pana in 01 aprilie 2001? respectiv pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Calcul punctaj lunar la pensie eugen2011 eugen2011 Buna ziua, Vreau sa calculez pensia ca sa verific daca CJP face calculul corect dar am nevoie de ajutorul Dvs.: -in perioada 1 iulie 1977-1 ianuarie 1991se ... (vezi toată discuția)