avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plângere pierdutã în fond ºi apel respins. Când ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plângere pierdutã în fond ºi apel respins. Când predau permisul?

Salutare,

Mi-a fost suspendat permisul in martie pentru depasire pe linie continua. Am facut contestatie, am pierdut pe fond, am facut apel. L-am pierdut si p'asta... Acum, cand trebuie sa le predau permisul baietilor de la rUTIERA? Trebuie sa astept acasa hotararea? Pot duce permisul de pe acum?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: NegoitaMircea , utilizator 01:28, 12 Decembrie 2013
Legea 202/2010 modifica disp.art 118 si 120 din OUG nr.195/2002, astfel ca trebuie sa predati permisul in 15 zile de la data pronuntarii

Potrivit art 120 modificat:
(1) Procesul-verbal neatacat in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia, precum si, dupa caz, hotararea judecatoreasca prin care s-a solutionat plangerea constituie titluri executorii, fara vreo alta formalitate.

Aceeasi lege a modificat si dispozitiile de mai jos , astfel ca hotararile definitive si irevocabile nu se mai comunica.
Art. XVII. - Articolul III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 212/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 837 din 12 decembrie 2008, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 276/2009, se abroga.


@ ynocentta

Domnul care a deschis această discuţie s-a judecat după data de 15 februarie 2013 (avem hotărâre atacată cu apel, nu cu recurs, aşa cum era anterior intrării în vigoare a Legii nr. 76/2012 privind punerea în aplicare a Codului de procedură civilă). Hotărârea pronunţată în apel, care este doar definitivă nu şi irevocabilă pentru că nu mai există hotărâri irevocabile în legislaţia procesual civilă, se va comunica acasă.
Multumesc.
Deci astept hotararea acasa, apoi merg la militie ?
Autoritatea acum se numeste politie
Potrivit art. 118, alin. (4) din OUG nr. 195/2002, aveţi obligaţia să vă prezentaţi la serviciul poliţiei rutiere care vă are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere în termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.

Alte discuții în legătură

Termen de predare a permisului de conducere david mihaela david mihaela Buna seara! Pe data de 09.06.2015 am pierdut procesul in care am contestat procesul verbal. Am fost la politie si mi s-a spus ca-mi trebuie decizia si sa dau ... (vezi toată discuția)
Predare permis suspendat in termen de 15 zile edward_eeu edward_eeu Mi-a fost suspendat permisul 30 de zile pentru depasire periculoasa. Am contestat in instanta. La prima infatisare, 01.04.2011, am renuntat la proces. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)