avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal contraventie

Buna seara,

Am si eu nevoie de ajutor pentru situatia de mai jos.

Am fost implicat intr-un accident usor cand conduceam pe banda 2 iar un alt conducator la aprox. 10 metri in fata mea pe banda 1, in acelasi sens de mers. In fata conducatorului nr.2 a franat un al 3-lea iar conducatorul nr.2 a franat si a intrat pe banda 2 (banda pe care circulam) fara sa se asigure (si-a manifestat intentia de a schimba directia de mers prin folosirea semnalului luminos dar fara sa respecte distanta de 50 de metri inaintea manevrei asa cum este specificat in codul rutier). In urma celor de mai sus l-am tamponat usor in spate pe nr.2. Masinile noastre au fost avariate astfel: ambele necesita barile revopsire, a mea, din fata are zgarieturi intre numar si coltul din drepta, a lui, in spate, zgarieturi intre numar si coltul din stanga.

Pentru ca nu si-a recunoscut vinovatia am mers la politie unde conducatorul nr. 2 a declarat ca circulam pe aceeasi banda, iar agentul constatator neluand in calcul si declaratia mea m-a considerat vinovat pentru ca nu am pastrat distanta fata de autoturismul din fata si m-a sanctionat cu amenda contraventionala de 320 de lei si puncte de penalizare, decizie pe care vreau sa o contest.

Astfel vazandu-mi linisit de drumul meu m-am ales si cu amenda si cu puncte de penalizare si cu timp pierdut si va trebui sa imi vopsesc bara pe banii mei (vopsirea costa undeva intre 500 si 1000 lei).

Ce pot sa fac in situatia asta? Am vreo sansa sa ma considere vreo instanta nevinovat? [EDITAT]

Intre timp, daca fac contestatie, trebuie sa ii dau copie de pe asigurarea mea RCA conducatorului numarul 2 pentru a-si repara masina, trebuie sa platesc si amenda?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: paulio , utilizator 00:19, 11 Decembrie 2013
dvs aveti casco?
nu, din pacate nu am casco.

mai am ceva de adaugat. declaratia mea poate fi sustinuta de un martor, pasager la mine in masina pe cand declaratia lui nu poate fi sustinuta de nimeni.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
paulio, utilizator
in general cel lovit in fata e vinovatul! nerespectarea distantei de siguranta! daca erati lovit lateral vina era de 50 -50 ptr ca era greu de constatat cine e vinovatul. daca cel care v-a lovit recunoaste vina ar fi ceva. In mod normal e treaba asigurarilor dar procesul verbal intocmit e un avantaj . sunt sigur ca celalalt sofer nu va recunoaste vina.
Formulati si depuneti o plangere contraventionala prin care solicitati anularea procesului verbal de contraventie. Solicitati efectuarea unei expertize tehnice judiciare care este singura proba care poate stabili pe baze tehnico-stiintifice modul de producere a accidentului de circulatie.
mai am o intrebare. pana la momentul la care fac contestatie sunt obligat sa ii dau asigurarea sa isi repare masina?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala kkukkuska kkukkuska Ma confrunt cu o problema si as vrea sa ma lamuriti putin, daca se poate. Cu ce ma confrunt: Am fost implicat intr-o tamponare usoara, in urma careia a ... (vezi toată discuția)
Incident în trafic soluționat dubios. am șanse dacă fac plângere contravențională? ionut.boala ionut.boala Zilele trecute am fost implicat intr-un accident rutier minor fara victime. Eu ma deplasam pe prima banda,si brusc mi.a aparut in fata un autoturism. Am franat ... (vezi toată discuția)
Tamponare fara victime Lara2202 Lara2202 Am fost lovita din spate, eu aflandu-ma pe banda a doua de mers, de o alta masina condusa de o domnisoara. La momentul accidentului eram singura in masina iar ... (vezi toată discuția)