avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara sub 1000 euro
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara sub 1000 euro

Daca am facut o achizitie intracomunitara sub 1000 euro ,nu trebuie sa ma inscriu in ROI ,dar trebuie sa devin platitor de tva lunar ,pana acum depuneam decontul de tva trimestrial?Daca am facut o achizitie sub 10000 euro ,nu trebuie sa ma inscriu in ROI .
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 13:12, 10 Decembrie 2013
Inscrierea in ROI nu depinde de valoarea achizitiei in cazul in care sunteti deja platitoare de TVA. Plafonul de 10000 de euro este valabil pentru persoanele ( si fizice si juridice) care nu sunt platitoare de TVA ( daca se depaseste valoarea, atunci acea persoana trebuie sa se inregistreze in scop de TVA ). In cazul dvs , intai trebuie sa va inregistrati in ROI si apoi sa faceti achizitii intracomunitare ca sa puteti beneficia de taxare inversa. Dupa achizitia intracomunitara va trebui sa declarati si sa platiti TVA lunar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reg op. intracomunitari Mariralu Mariralu Se poate inscrie in ROI un SRL neplatitor de TVA ? Multumesc anticipat pentru ajutor. (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara neplatitor tva just_me_12345 just_me_12345 Pentru o II. neplatitoare de TVA se poate face achizitie intracomunitara fara inscrierea in ROI? Adica sa plateasca II TVA sin tara respectiva. Sau exista ... (vezi toată discuția)
Ce declaratii trebuie depuse in cazul unei achizitii intracomunitare de servicii pentru un ong mariastatescu mariastatescu Buna ziua! Am un ong care urmeaza sa faca achizii de servicii de cercetare de marketing de la o firma din Cipru (8750 euro). Ce declaratii trebuie sa depun? ... (vezi toată discuția)