avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament catre un minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament catre un minor

Buna ziua, as dori sa aflu daca exista vreo posibilitate legala prin care fiica mea minora, 16 ani, sa primeasca in proprietate un apartament de la o persoana in varsta, fara rude, mostenitori (infiat legal acum 70 de ani), persoana cu care fiica mea nu are o legatura de sange (concubinul mamei mele - bunica fetei). Daca exista, care este aceasta? Fiica mea ar putea dispune, la 16 ani, de apartament, cum doreste? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:19, 10 Decembrie 2013
daca nu are mostenitori rezervatari , ii poate dona. Fata cat e minora, nu poate dispune decat cu acordul reprezentantilor legali si avizul instantei de tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Variante obtinere mostenire jack electro jack electro O doamna de 56 ani a fost crescuta de la varsta de 2 ani de mama si de tatal vitreg, sotul mamei. Tatal vitreg nu a infiat fata. Acum este grav bolnav si in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Apartament vandut la copilul minor - succesiune Bogdan Popovici Bogdan Popovici O doamna divortata a numit ca tutore legal pe bunica copilului de 7 ani. Acum doreste sa vanda apartamentul copilului. In acest caz, ce s-ar putea face ca, in ... (vezi toată discuția)