avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa judiciara de timbru conform OUG ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa judiciara de timbru conform OUG 80/2013

Buna ziua!

In iulie acestui an mi-am depus actele la Ministerul Justitiei pentru a deveni traducator autorizat. Din pacate si din neatentie taxa judiciara de timbru am platit-o intr-un cont gresit la bugetul local al municipiului si nu al comunei unde locuiesc. (3 limbi straine*300 lei, vezi [ link extern ] ).
Aici la punctul 8. se face referire la OUG 80/2013 art. 22 lit. b.).

Desigur, am vizat chitantele la judecatorie si am depus o cerere de restituirea sumei de 900 lei la primaria municipiului, la taxe si impozite. Cererea mea a fost inregistrata la ei.

Ca si raspuns prin posta dupa o luna am primit ca nu exista cadru legal pentru restituirea sumelor provenite din taxe judiciare de timbru facandu-se referire la OUG 80/2013 art. 45. - (7) Procedura de restituire a sumelor achitate cu titlu de taxe judiciare de timbru se aproba prin ordin comun al viceprim-ministrului, ministrul finantelor publice, si al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

Stiti cumva daca s-a decis asupra restituirii de acest gen? Unde as putea cauta? Din iulie 2013 a trecut totusi aproape o jumatate de an. Asta inseamna ca nimeni in tara asta nu a primit nici un leu inapoi din astfel de taxe.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
EnikoMolnar, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa timbru judiciar platita intr-un cont gresit ania27 ania27 Fiind absolventa a unei Facultati de Limbi Straine, am trimis Ministerului de Justitie un dosar cu toate cele necesre obtinerii autorizatiei de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru - restituire, procedura TudoracheCreola TudoracheCreola Am o hotarare jud definitiva prin care se dispune restituirea taxei judiciare de timbru. Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru restituirea ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru de achitat in 24 de rate lunare Speranta10 Speranta10 buna ziua Pe rolul unei instante am o cactiune succesorala in care mi s-a stabilit o taxa lunara de timbru.Taxa a fost stabilita de catre instanta sa fie ... (vezi toată discuția)