avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru - restituire, procedura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru - restituire, procedura

Am o hotarare jud definitiva prin care se dispune restituirea taxei judiciare de timbru. Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru restituirea acestei taxe? Ce pasi sunt de urmat?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:32, 4 Decembrie 2016
Buna ziua,
Legalizati sentinta si solicitati banii de laDITL-ul local unde i-ati depus printr-o cerere la care atasati sentinta legalizata si chitantele.
Daca acea institutie nu vi-ii restituie apelati la un executor judecatoresc.
Situatiile in care se restituie taxele judiciare de timbru sunt prevazute de art.45 OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru,Procedura de restituire a sumelor achitate cu titlu de taxe judiciare de timbru se aproba prin ordin comun al viceprim-ministrului,ministrul fianantelor publice,si al viceprim-ministrului,ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.[Art.45(7)OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa judiciara de timbru conform oug 80/2013 EnikoMolnar EnikoMolnar Buna ziua! In iulie acestui an mi-am depus actele la Ministerul Justitiei pentru a deveni traducator autorizat. Din pacate si din neatentie taxa judiciara ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa timbru judiciar platita intr-un cont gresit ania27 ania27 Fiind absolventa a unei Facultati de Limbi Straine, am trimis Ministerului de Justitie un dosar cu toate cele necesre obtinerii autorizatiei de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru de achitat in 24 de rate lunare Speranta10 Speranta10 buna ziua Pe rolul unei instante am o cactiune succesorala in care mi s-a stabilit o taxa lunara de timbru.Taxa a fost stabilita de catre instanta sa fie ... (vezi toată discuția)