avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensie de 4 lei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensie de 4 lei

Buna ziua, o persoana cu varsta de 30 de ani sufera din nastere de invaliditate, parintii persoanei respective au incercat sa il ajute pentru viitor sa ii faca dosarul pentru o pensie, a reusti sa faca dosarul insa azi au primit decizia de pensionare, aceasta fiind de 4 lei.
Exista vreo posibilitate de a contesta acasta decizie, avand in vedere ca respectiva persoana sufera de invaliditate din nastere si nu a avut cum sa lucreze????
Astept un raspuns ungent, va rog mult!!!!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:48, 13 Decembrie 2013
:) Păi dacă domnul nu a lucrat nici măcar o singură zi, cum să fie pensia mai mare?

Va primi lunar suma de 350 de lei care este indemnizaţia socială pentru pensionari.

Dacă doreşte neapărat să conteste decizia de pensie, o poate face însă nu cred că rezultatul va fi favorabil. Cuantumul drepturilor de pensie se determină în funcţie de veniturile realizate, or domnul nu a realizat venituri.

Sănătate multă!
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Gasiti cateva informatii recente pe aceasta tema la adresa urmatoare
[ link extern ]

O pensie de 4 lei cred ca este o eroare.
Domnul depre care va vorbesc a fost in somas dupa ce a terminat concediul si are un stagiu de cotizare de 7 luni si 21 zile.
Buna seara.Imi cer scuze ca intervin dar tocmai am accesat link-ul postat si nu ma pot abtine sa nu spun ca este una dintre cele mai idioate legi din cate au fost date pana acum.Orice persoana cu handicap si care nu poate munci i se stabileste o pensie de intretinere si mi se pare firesc.Dar sa acorzi pensii oamenilor apti de munca dar care nu muncesc contra unei sume de bani platita o data este o aberatie.Cui i-o fi trecut prin cap aceasta idee si de ce a fost pusa in aplicare?
cyan a scris:
O pensie de 4 lei cred ca este o eroare.

ªi vă întemeiaţi opinia pe... ?


@ addynutza

În primul mesaj aţi scris
avand in vedere ca respectiva persoana sufera de invaliditate din nastere si nu a avut cum sa lucreze????

Chiar m-a mirat faptul că domnul nu a lucrat deloc dar are o pensie de 4 lei, însă m-am gândit că nu aţi dat toate amănuntele. Fără un stagiu minim, realizat chiar şi în urma încheierii unui contract de asigurare socială, domnul nu avea cum să beneficieze de pensie.

Eu nu am cum să îmi schimb opinia exprimată în mesajul anterior pentru că domeniul pensiilor este un domeniu despre care ştiu ce vorbesc. Dar, aşa cum am mai spus, domnul poate face contestaţie dacă doreşte. Contestaţia se depune la casa teritorială de pensii, iar casa de pensii care o va trimite spre competentă soluţionare la Casa Naţională de Pensii Publice. O motivare detaliată a contestaţiei nu este necesară. Casa Naţională de Pensii Publice va analiza nu doar contestaţia, ci întreg dosarul de pensie şi va emite o hotărâre.

Alte discuții în legătură

Decizie de respingere a acordarii pensiei de invaliditate gradul ii draskabadaniela draskabadaniela ma numesc daniela si locuiesc in sighetul marmatiei.sotul meu are 40 de ani si sufera de schizofrenie di 2011 internari la sectia psihiatrie avind din anul ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate 3 recuperata în instanta Manuela Anton Manuela Anton Bună ziua! Dacă procesul cu Casa de Pensii (în cazul contestației în instanta a deciziei de invaliditate grad 3) a durat 2 ani și jumătate, ... (vezi toată discuția)
Pensionara casatorita, dreptul la pensie icoman icoman Buna seara. Ma interesez ptr mama mea, care a fost casnica si a avut grija de 4 copiii ... iar acum are 63 ani. Șotul trece acum la pensie adică in ... (vezi toată discuția)