avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor in desfasurare; tatal imi interzice sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor in desfasurare; tatal imi interzice sa duc copilul la bunici

Buna ziua!
Am fost casatorita aproximativ 6 ani, iar in urma casatoriei a rezultat o fetita, acum in varsta de 5 ani. Ca urmare a multiplelor neintelegeri si a izbucnirilor violente ale tatalui, am luat decizia separarii si ulterior a despartirii definitive. Am incercat ca divortul sa se finalizeze cat mai civilizat, din nefericire nu am gasit intelege di partea fostului sot, asa ca am ales sa divortez la judecatorie.

Nu am inregistrat probleme pana aici. In urma cu aprox. 2 saptamani, ca urmare unei probleme de sanatate, a trebuit sa suport o interventie chirugicala in urma careia imi este imposibil sa ingrijesc corespunzator copilul. Am stabilit impreuna cu parintii mei ca, avand in vedere faptul ca ei au fost dintodeauna foarte apropiati fata de copil, pe perioada refacerii mele, fetita sa mearga la ei, unde va urma si cursurile unei gradinite (pentru o perioada de aprox. 6 luni).

Fostul meu sot interzice, prin amenintari, sa duc copilul la bunici. nu stiu cum ar fi mai corect sa procedez intr-o astfel de situatie, luand in considerare faptul ca fiica mea are o forma de astm bronsic severa, certificata prin documente medicale oficiale, o tulburare de dezvoltare pervaziva, de asemrenea certificata medical si nu doresc sa o supun unui circ menit sa o afecteze psihologic.

Mentionez ca tatal nu s-a ocupat de cresterea si educatia copilului, fiind in mare parte absent de la domiciliu, nu a vizitat-o pe perioadele internarilor in spital, internari destul de frecvente, iar in asa-zis-ul timp pe care il petrece cu ea, de fapt o incredinteaza amantei sale, persoana pe care nu o cunosc, despre care nu am nicio referinta si cu care nu pot intra in legatura daca doresc sa imi iau copilul la ora stabilita, intrucat tatal nu se afla la domiciliu.

care sunt riscurile la care ma supun daca, totusi, ignor amenintarile si duc copilul la bunici, avand in vedere sitatia medicala in care ma aflu? Nu ii ingradeste nimeni dreptul de vizita al copilului, iar adresa bunicilor ii este mai mult decat familiara.

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:26, 19 Decembrie 2013
Riscul este să se întâmple tocmai ce vreţi să evitaţi: scandal în faţa fetiţei, poate să ceară prin ordonanţă preşedinţială domiciliul fetiţei la el, tocmai din motivele arătate de dvs. şi poate chiar obţine.
Suplimentar, scandalul afectează şi părinţii dvs., bănuiesc că nu sunt la prima tinereţe.
Soluţia ar fi să vină bunica sau ambii bunici la dvs., fără să deplasaţi copilul.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
Martonze, utilizator
Din nefericire, parintii mei, nu pot absenta o perioada atat de lunga de la domiciliul lor. Au o afacere pe care o gestioneaza, insa timpul le permite, ca si in alte dati, sa se ocupe in mod corespunzator de copil. Problema domiciliului copilului nu a reprezentat, pana la decizia despartirii definitive si a actiunii mele in instanta, o problema pentru fostul meu sot. Pot spune chiar ca ii convenea, nefiind "obligat" sa sustina cresterea copilului.

Speram totusi ca, luand in considerare binele copilului, evitand ambitiile stupide ale tatalui, sa gasesc o solutie legala prin care acesta sa nu vina sa ia fortat copilul de la bunici, supunandu-l unor traume emotionale de care chiar nu are nevoie.

Pt ca si dvs aveti nevoie de ajutor o vreme, nu vreti sa va mutati si dvs la parinti impreuna cu copilul ?

si au sunt de parere ciu sugestia colegei gi-jane2, ca sa evitati orice lucru ar fi indicat sa va mutaisi dvs cu fetita la parinti, sa formulati urgent cerere de ordonanta presedentiala pentru custodia fetitei si stabilirea domiciliului copilului la dvs.
In masura in care recuperarea post-operatorie imi va permite, voi fi si eu, stabilitata temporar la parinti. Recuperarea o fac in Bucuresti, unde de altfel sunt rezidenta, iar parintii mei locuiesc in Bacau.Tocmai situatia delicata in care ma aflu, m-a impins sa va scriu.

Sunt indignata, totusi, cum in tara asta, un tata mai mult absent, abuziv si inconstient, poate avea castig de cauza intr-o astfel de situatie. Habar nu are ce culoare au ochii fetitei lui, dar cu toate astea o instanta poate decide ca un astfel de individ poate "creste", chiar si pentru o perioada determinata, un copil!

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna - mama cu relatie noua cosmin_l cosmin_l Buna ziua, Am impreuna cu fosta mea sotie custodia comuna a fetei noastre. Domiciliul stabil al fetei este la mama acesteia. Fosta mea sotie are din luna ... (vezi toată discuția)