avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Outlet
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Outlet

Intentionez sa deschid un magazin cu haine diverse marci cunoscute Zara Berska
in regim de outlet, colectii mai vechi. Pot sa comercializez aceste marci si ce autorizatii am nevoie pentru deschiderea magazinului
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 15:07, 27 Decembrie 2013
Nu aveti voie sa comercializati produse ale unor firme care au reteaua lor de distribuire, fara sa aveti acceptul acestora!
Dupa ce rezolvati acest aspect, treceti la urmatorii pasi.
In primul rand, completati obiectul de activitate al firmei cod CAEN 4779 Comert cu amanuntul al bunurilor de ocazie vandute prin magazine.
Iata cateva din etapele ulterioare:
Pentru functionarea magazinului aveti nevoie de autorizatii obligatorii SSM, sanitara, PSI etc.
Pentru a putea efectua achizitii, respectiv livrari catre UE societatea trebuie sa fie platitoare de TVA si inscrisa in ROI, conform prevederile OUG nr.54 /2010.
Trebuie sa va inregistrati in Registrul operatorilor intracomunitari pentru achizitii UE si sa obtineti certificatului EORI pentru achizitii NON-UE.
Aveti obligatia achizitiei casei de marcat. Conform prevederilor OUG 28/ 1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. Operatorii economici au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le predea clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si factura fiscala.
Receptia marfii - se intocmeste NIR.
Separat intocmiti o anexa cu transformarile facute pe articole, anexa pe care o atasati facturii.
Valoarea totala a anexei trebuie sa coincida cu cea din factura.
Utilizati monografia pentru marfuri cu amanuntul.
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
Mihai Lupu, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand emit documente? ciprianr ciprianr Buna ziua, Intrebarea mea multipla este urmatoarea, in cazul unui comerciant, cand se emite doar bon fiscal, cand se emite doar factura, cand se emite bon ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa catre pf simecomed simecomed Suntem producatori de material izolant. A aparut un client PF care nu vrea sa-si dea CNP-ul pt intocmirea facturii. Suma este de 10.000 lei, plafonul PF-PJ se ... (vezi toată discuția)
Magazin online electronica blackhex blackhex Buna ziua ! Vreau sa deschid un magazin online pentru componente electronice si as avea cateva intrebari: 1.Pana la urma este obligatoriu detinerea unei ... (vezi toată discuția)