avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa/apartament fara acordul sotiei.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa/apartament fara acordul sotiei.

An Nou Fericit la toata lumea,

Sant casatorit de vreo 12 ani in Anglia cu o englezoaica. In Romania am 2 proprietati pe numele meu numai (una cumparata si alta donate de mama), amandoua dobandite in timpul casatoriei si amandoua sant doar pe numele meu. Aceste proprietati se pot vinde doar de mine, fara acordul/stiinta sotiei? Pe ea nici nu o intereseaza sau vrea sa stie de aceste proprietati, nu ca ar fi ceva relevant aici.
Si a doua intrebare, cum pot sa ma protejez legal in cazul unui divort imminent, adica pot sa le pun intr-un "trust" sau ceva asemanator sa nu faca parte din partaj? Nu cred ca ar fi vreo problema din partea ei, dar sant multi "binevoitori" care ar sfatui-o altfel....
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 19:57, 1 Ianuarie 2014
imobilul primit prin donatie il puteti vinde singur nestingherit
imobilul cumparat in timpul casatoriei ytebuie vandut de sot si sotie, deoarece ei sunt proprietati in devalmasie cu cate o cota de 1/2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare vânzare apartament proprietate comună, după divorț Terinte Daniel.C. Terinte Daniel.C. Buna ziua.am o intrebarea sant divorțat de 7 ani nu am făcut nici un partaj.Acu doua saptamani fosta sotie a scos la vânzare apartamentul care sîntem ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament Dana Lascar Dana Lascar Sant casatorita,pot cumparat un apartament numai pe numele meu,cu drept de uzufruct pt fiul meu. Trebuie sa fie mentionat acordul sotului meu in contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)