avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculul pensiei de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculul pensiei de invaliditate

Am un stagiu de cotizare efectv de 33 ani si 4 luni.Am facut facultatea la zi 5ani,si stagiul militar cu termen redus de 9 luni (inainte de inceperea facultatii).Urmeaza sa ma pensionez pe caz de boala gradul III incepand cu 01.02.2014.Intrebarea mea este la calculul pensiei de invaliditate se iau in calcul si perioadele de cotizare asimilate (facultate +stagiul militar)? Daca "da" inseamna ca am un stagiu total de cotizare mai mare de 35 de ani,cat este considerat stagiul complet de cotizare?
Mentionez ca sunt nascut in luna august 1954.In speranta unui raspus va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: soimumircea , utilizator 12:38, 2 Ianuarie 2014
In calculul pensiei pensiei de invaliditate intra si stagiul asimilat(armata,facultate).
Stagiul complet este de 35 de ani.
Daca indepliniti acest stagiu,veti castiga cand veti trece la limita de varsta.
Sa inteleg prin raspunsul primit ca la cei 33 de ani si 4 luni in care am cotizat efectiv se pun si cei 5 ani si 9 luni asimilati si depasesc stagiul complet de cotizare de 35 de ani?
V-am raspuns.
Intra si stagiul asimiat(armata+facultate).
De ce sa vi se acorde stagiu potential,daca aveti stagiu asimilat ?
Pensia de invaliditate se calculeaza ca si cea de limita de varsta.
Domule Carp va multumesc foarte mult petru promtitudinea raspunsurilor si profesionalismul dvs.Va doresc un an nou fericit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata adnana_gold adnana_gold buna seara! va rog sa-mi spuneti daca tatal meu(nascut in data de 12.07.1953),care are 35 ani si 3 luni vechime(in care este inclus stagiul militar de 1an si ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare 57costel 57costel care este varsta de pensionare pentru barbat nascut 1957, luna mai? Vechimea in munca este 17 ani si 10 luni grupa II de munca, ... (vezi toată discuția)
Grupa ii de muncă seceleanugheorghe seceleanugheorghe Buna ziua Sunt nascut la 22.11.1956 ,am o vechime in munca de 33 ani si 6 luni din care in grupaII in procent de 100 % după cum urmeaza: - 1975 ... (vezi toată discuția)