avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema aparute dupa o banala tamponare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema aparute dupa o banala tamponare

Buna ziua.
Asa cum am scris si in subiect, dupa o banala tamponare in zona de parcare a unui supermarket au aparut niste complicatii neasteptate:
Evenimentul s-a produs in data de 21 decembrie. Dupa incident am fost la politie impreuna cu pers. cealalta si i-am dat toate documentele necesare, am completat amiabilul partea mea, am semnat si asumat vinovatia Toate acestea lucruri le-am facut la sectia de politie inclusiv copiile documentelor. Astazi ma trezesc cu un telefon de la politie (de pe un numar de mobil) prin care imi aduce la cunostinta ca trebuie sa ma prezint cu masina pentru ca amiabilul nu e semnat de ambele persoane.
Mentionez ca din graba nu am cerut exemplarul meu de amiabil, ramanand ambele la cealalta persoana. Eu am foto cu masinile, copii dupa talon buletin si permisul acelei pers. Mi-a cerut si 200 ron ca sa poata umbla cu taxiul pana isi va repara masina.
Intre timp eu mi-am facut masina deoarece am avut doar o mica zgarietura.
Eu sunt din Hunedoara si trebuie sa merg la Bucuresti pentru ca acolo s-a intamplat evenimentul.
Tipul pretinde o suma destul de mare de bani si nu vrea RCA-ul.
Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez pentru a nu mai complica si mai tare situatia.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:08, 2 Ianuarie 2014
Solicitati soutionare amiabila,iar pretentiile financiare sa fie legal justificate si in limitele bunului simt
La multi ani !
Daca ati fost la politie de ce ati mai completat constatarea amiabila? Ati completat constatarea amiabila la politie? Nu prea inteleg. Daca ati fost la politie atunci politia trebuia sa faca constatarea si sa va dea autorizatiile de reparatie. Cine v-a dat autorizatia de reparatie?
Daca omul nu vrea asigurarea RCA si vrea bani sa fie sanatos, este treaba lui.
De asemenea nu inteleg de ce i-ati dat bani ptr taxi! Cu 200 de lei isi lua abonament pe toate liniile RATB pentru 4 luni. Sau se apropiau sarbatorile si ati vrut sa fiti darnic?
Pentru a nu complica mai mult situatia nu ii mai dati bani.
Copia politiei de asigurare RCA este suficienta.
Am fost la politie la solicitarea d-lui iar acolo politia ne-a zis ca e mai bine sa ne intelegem amiabil ca sa nu primesc amenda si sa-mi suspende permisul. Autorizatie de reparatie nu am avut.
Bani i-am dat pentru ca sa semneze amiabilul si acum ma trezesc ca sunt cautat de politie. O sa merg maine la politie o sa le dau doar buletinul si daca mai trebuie ceva documente sa-mi comunice prin posta. Permisul daca-l dau sigur o sa-l retina. Voi depune si o sesizare pentru inselaciune si santaj.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2014
Sarin, utilizator
Parca erau bani ptr taxi si nu ptr a-l convinge sa semneze, dar nu are importanta.
Pentru ce fapta dorea sa va retina permisul domnul politist?
Doar a fost banala tamponare in parcare! Sau a fost o neacordare de prioritate?
Cred ca ati fost sunat de la asigurari si nu de la politie in legatura nesemnarea amiabilului.
Pentru a va repara masina trebuia sa mergeti cu constatarea amiabila la asigurator ptr a va elibera autorizatia de reparatie.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2014
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor solutionare accident provocat de persoana fara permis valib1981 valib1981 buna seara astazi de dimineata ( ora 07) in timp ce imi beam cafeaua aud pe strada un zgomot ies pe geam sa vad (geamul da in strada) si vad o persoana care ... (vezi toată discuția)
Accident masina soferul nu se poate prezenta imediat la asigurator macosx macosx Am avut un accident usor duminica seara iar soferul masinii lovite de mine nu se poate prezenta acum la asigurator pretinzand ca este plecat din zona. ... (vezi toată discuția)
Accident, daune minore, constat amiabil. Îmi pot repara mașina înainte de programarea pentru constatarea daunelor? dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua. In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)