Buna ziua si “ La multi ani !”. As dori sa primesc o indrumare pentru a ma conforma din punct de vedere legal. In urma decesului tatalui si al sotiei sale,am ramas mostenitori ai casei, eu si sora mea( din partea tatalui) si cumnata tatalui ( sotia nu avea copii), mostenitori inregistrati in Anexa 24. In acea casa a ramas sa locuiasca prin intelegere cumnata tatalui, noi, cei doi copii locuind in alte localitati. Anul trecut a decedat si cumnata tatalui( fara mostenitori) dar pana in prezent nu s-a dezbatut nici o succesiune( dupa tata, sotie,cumnata) .Se stie ca o casa nelocuita este predispusa degradarii. Pentru moment nu se pune problema succesiunii sau a vanzarii ci numai a evitarii degradarii. Pentru aceasta, deoarece atat eu cat si sora ne aflam la mare distanta, am luat legatura cu unul dintre vecinii raposatului tata cu rugamintea de a se ocupa de acea casa, eventual sa o puna la dispozitia unei familii nevoiase pentru folosinta. Nu inchiriere. Intrebare: cum as putea sa-l imputernicesc pe acel vecin pentru legalitate ? Care ar fi forma legala ? Multumesc.
Mostenire
Evapop
Cum ar trebui sa procedez in urmatoare situatie?
Bunica mea (decedata in 2006) a avut o casa si teren agricol. Ea a avut 2 copii (pe tatal meu si pe sora ... (vezi toată discuția)