avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cine(PFA) nu plateste CAS in 2014?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cine(PFA) nu plateste CAS in 2014?

Buna ziua
Vreau sa stiu cit este salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pt. anul 2014.
De fapt ma intereseaza ce se plateste obligatoriu si ce se plateste optional de PFA pe anul 2014.Daca mai este in vigoare prevederea din codul fiscal care permitea celor care nu realizeaza 35% din salariul mediu brut sa nu plateasca CAS.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Angelica Ioan , Consultant fiscal 22:23, 6 Ianuarie 2014
In 2014 persoanele fizice asigurate in sistemul public de pensii vor trebui sa plateasca CAS de minim 252 de lei (35% x 2298 x 31.3%)
Raman prevederile Codului fiscal, in care se specifica ca nu datoreaza contributia la pensii:
• Contribuabilii al caror venit net anual, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare firma transport marfa nastasecornel nastasecornel Doresc sa infiintez o firma de transport marfa.Detin o autoutilitara de 3,5 tone. Veau sa am o contabilitate simpla chiar poate fara contabila. Sa fie ... (vezi toată discuția)
Taxe catre stat pfa ecomagazin ecomagazin Am infiintat de 2 saptamani un PFA, nu am angajati. Ma intereseaza ce taxe si impozite se platesc catre stat ? Multumesc (vezi toată discuția)
Contributia la pensii - cas pt pfa licaon licaon Buna ziua, Am un PFA la norma de venit, si as dori sa stiu daca este obligatoriu sa platesc pensia la stat sau pot sa inchei o pensie privata, doresc sa ... (vezi toată discuția)