avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de uzufruct a unei persoane cu probleme psihice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de uzufruct a unei persoane cu probleme psihice

Buna seara,

Ma aflu intr-o situatie foarte complicata. Mama are drept de uzufruct asupra garsonierei unde sunt trecuta ca proprietara. Problema e ca a inceput sa-si cam piarda discernamantul, si ma tem sa nu faca ceva cu garsoniera. Ce as putea face in cazul asta? Faza e ca la prima vedere nu pare sa aiba probleme, deci e cam greu de demonstrat ca e labila psihic, decat daca sta cineva sa o observe indeaproape.

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat sau cu vreo idee. Sunt singura la parinti si nu am pe nimeni care sa ma sprijine sau sa ma indrume. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
ContSters309576, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 18:59, 7 Ianuarie 2014
Stimat forumist,

Puteți recurge la procedura punerii sub interdicție judecătorească, în cazul lipsei de discernământ.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum demonstrez ca mama are probleme psihice malina_13 malina_13 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: mama are probleme psihice (cu acte) si ne face mie si tatalui meu plangeri la politie o data la 2 saptamani. Cum ... (vezi toată discuția)
Curatela sau punere sub interdictie ? miilan miilan Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Mama are 83 de ani si detine in proprietate: o garsoniera; 3/4 din apartamentul in care locuieste(1/4 sunt eu ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac in cazul asta? ContSters309576 ContSters309576 Situatia e in felul urmator: am o garsoniera unde sunt trecuta proprietar, insa mama mea are drept de uzufruct. Aceasta garsoniera este inchiriata si e singura ... (vezi toată discuția)