avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre somaj

Buna seara,
Un prieten a fost dat afara prin restructurarea postului, deci beneficiind de somaj.
Aici, are 10 luni de cand e angajat.
Pentru a putea beneficia de somaj, trebuie sa aiba 12 luni in care s-a cotizat la somaj in ultimele 24 luni.
Din pacate, pentru cele 2 luni care-i lipsesc pentru a putea beneficia de somaj trebuie sa mearga la fostul angajator, care nu e de gasit. Si-a schimbat sediul si domeniul de activitate.
Ce ar trebui sa faca, unde sa se adreseze pentru a putea totusi beneficia de somaj in aceasta situatie?
O seara cat mai placuta,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:48, 9 Aprilie 2009
Sa intelegem ca a lucrat "la negru" la angajatorul precedent? Datele acestuia le gaseste la Registrul Comertului, cu o simpla cerere.
@Peruschi: Da, cred intr-adevar ca la asta s-a referit. Insa la cate am citit pe forumul asta, ma gandesc numai la ilegalitati:))
@Adelaida 07 Nu, din ce spune doamna, angajatorul si-a schimbat doar sediul si obiectul de activitate. Persoana juridica exista deci. Si fiind vorba doar de 10 luni in urma, nu putea sa arunce documentele cu privire la angajati si salarii
@Poni: Poate merge la orice oficiu al Registrului comertului. Sau, mai simplu: Verificati dvs pe siteul mfinante dupa CUI sa vedeti pe unde mai este societatea. Si mai stiam o poveste ceva, cu un stagiu de cotizare listat chiar de cei de la somaj, din judetul de unde activa acel angajator, stagiu care inlocuia acea adeverinta. Daca luati adresa de la oficiul registrului comertului, trimiteti cu confirmare de primire la adresa societatii acea adeverinta ce trebuie completata atasata unei adrese prin care solicitati sa v-o completeze, iar daca se intoarce cu destinatar necunoscut, mergeti cu plicul la AJOFM si solicitati-le eliberarea unui astfel de stagiu de cotizare. A, am uitat sa spun: conditia e ca angajatorul sa fi depus declaratii la aceasta institutie:).
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
pakos, utilizator
pakos nu cred ca se refera ca a lucrat la negru... cand depui actele pentru somaj trebuie sa duci o anexa pe care sa o completeze angajatorul, sa o semneze si sa o stampileze. Din respectiva adresa reiese faptul ca el a fost angajat la firma respectiva.... Intr-adevar el poate merge foarte simplu la Oficiul National al Registrului Comertului si sa depuna o cerere de eliberare informatii despre firma la care a lucrat. Taxa catre Registru este de 15 RON.
Problema este ca nu gaseste angajatorul. Chiar daca ar gasi societatea pe care a infiintat-o angajatorul tot nu il ajuta acesta va spune ca nu mai detine actele sau stamplila vechii societati.
Aici sunt anomaliile legislatie romane care pune salariatul sa se umilesca in fata angajatorul pentru un drept al sau.
Poate incercati la FIsc sa solicitati o adresa din care sa rezulte daca societatea are sau nu achitate contributiile. In cazul in care societatea are contributiile platite ar fi normal sa . Solicitati o informatie de la somaj relatand exact problema dvs., ce alt act puteti depune in cazul cand angajatorul nu mai este de gasit.
Asa este, a lucrat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, nu la negru.
Deci, trebuie sa mearga la Oficiul National al Reg.Comertului din bd.Unirii 74, acolo trebuie sa se duca?
Daca, totusi firma nu e de gasit nici la adresa care figureaza acolo?:(
Ii trebuie acea adeverinta din partea angajatorului care se depune la somaj si daca angajatorul nu e totusi de gasit?
Banuiesc ca la Somaj sunt depuse declaratiile lunare, ar putea sa solicite reconstituirea sumelor platite la fd.de somaj de acolo sau...??? Offf..chiar nu stiu.
E incredibil ce se poate intampla in tara noastra...Prestezi o munca, platesti dari la greu la stat, si, la o adica, poti avea surpriza sa iei...teapa.
Nu stiu din ce oras sunteti dumneavoastra pentru a va putea indica adresa. Pentru a afla cu exactitate adresa, incercati aici: [ link extern ] .

Alte discuții în legătură

Acte cerute pt somaj! dorali dorali in cazul in care am extrasul de cont cu viramentele de la o societate unde am lucrat cu 7 ani in urma,imi mai trebuie o alta adeverinta din care sa reiasa ... (vezi toată discuția)
Completare adeverinta somaj caramica_24 caramica_24 Buna ziua. Luna acesta pe 20 se termina perioada in care am stat inCCC, iar firma la care am lucrat a dat faliment si trebuie sa ma bage in somaj,dar eu la ... (vezi toată discuția)
Carte de munca acsuka1981 acsuka1981 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sper sa ma poata lamuri careva. Am fost angajata la o firma din 2005, insa in 2007 am plecat de la ei, insa cartea de munk a ... (vezi toată discuția)