avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre somaj

Buna seara,
Un prieten a fost dat afara prin restructurarea postului, deci beneficiind de somaj.
Aici, are 10 luni de cand e angajat.
Pentru a putea beneficia de somaj, trebuie sa aiba 12 luni in care s-a cotizat la somaj in ultimele 24 luni.
Din pacate, pentru cele 2 luni care-i lipsesc pentru a putea beneficia de somaj trebuie sa mearga la fostul angajator, care nu e de gasit. Si-a schimbat sediul si domeniul de activitate.
Ce ar trebui sa faca, unde sa se adreseze pentru a putea totusi beneficia de somaj in aceasta situatie?
O seara cat mai placuta,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:48, 9 Aprilie 2009
Cuantumul indemnizatiei de somaj este format din doua parti:
- o suma fixa de 75% din salariul minim pe economie (600 x 75% = 450 lei);
- o suma calculata ca procent din media salariilor celor 12 lui luate in calcul, procentul fiind in functie de vechimea in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cerute pt somaj! dorali dorali in cazul in care am extrasul de cont cu viramentele de la o societate unde am lucrat cu 7 ani in urma,imi mai trebuie o alta adeverinta din care sa reiasa ... (vezi toată discuția)
Completare adeverinta somaj caramica_24 caramica_24 Buna ziua. Luna acesta pe 20 se termina perioada in care am stat inCCC, iar firma la care am lucrat a dat faliment si trebuie sa ma bage in somaj,dar eu la ... (vezi toată discuția)
Carte de munca acsuka1981 acsuka1981 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sper sa ma poata lamuri careva. Am fost angajata la o firma din 2005, insa in 2007 am plecat de la ei, insa cartea de munk a ... (vezi toată discuția)