avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie de la politia de proximitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie de la politia de proximitate

Buna ziua,
Am primit prin posta o citatie privind chemarea la organul de politie a unei persoane din familie in calitate de faptuitor pentru ziua de 9 ianuarie 2014 in cauza privind art 217 cod penal.Se mai mentioneaza ca in caz de neprezentare
se vor aplica sanctiunile prevazute de art 198 cod procedura penala.In calitate de aparator se poate prezenta numai un avocat sau o alta persoana fizica/martor/aparator, fara functie juridica?
In caz de neprezentare la data stabilita care sunt urmarile?Din ce am citit din c pr. pen art 198 ar fi amenda administrativa.A fost deschis deja vreun dosar de urmarire penala?Cum se poate solutiona pe cale amiabila?
Va multumesc pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:26, 8 Ianuarie 2014
Prin impăcarea părţilor se înlătură răspunderea penală, daca ati fost citata nu are sens sa nu va prezentati, aveti dreptul sa mergeti insotita doar de avocat.
Degeaba se prezinta avocatul.
Ei vor sa va audieze si nu poate fi audiat avocatul in locul dvs.

Aveti dreptul de a merge insotit de avocat sau doar de a consulta avocat fara sa va insoteasca la audiere.La consultatie puteti discuta cu avocatul ce anume ar fi bine sa declarati mai ales ca avocatul daca se pricepe la drept penal isi poate da seama si ce probe ar exista cu privire la presupusa fapta comisa de dvs. sau de altcineva.

Daca ati comis fapta si achitati banii pentru prejudiciul creat puteti sa ajungeti la inlaturarea raspunderii penale.
Poate ca ar fi cel mai util sa procedati asa daca sunteti vinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala cypriotu cypriotu Subiect: plangere penala Buna ziua.Anul trecut am luat un card de credit de la la alpha bank in valoare de 4000 de ron.imediat dupa asta am ramas fara servici ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda judiciara dubkingdom dubkingdom Am primit o citatie spre a ma prezenta la o sectie de accidente ca presupusa parte intr-un accident, si faptul ca nu m-am prezentat la prima strigare se pare ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere ?! francisca_maria francisca_maria Buna ziua, intr-o seara pe la ora 21 suna la usa parintilor mei un politist foarte nervos si suparat ca \"vin pe timpul meu si cu masina mea si sunt ... (vezi toată discuția)