avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plutonier major MAPN Al doilea serviciu ,,job,, am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plutonier major MAPN Al doilea serviciu ,,job,, am voie si in ce conditii?

Plutonier major M.A.P.N. intr-o unitate militara . INTREBARE ? AM VOIE SA LUCREZ SI CA ADMINISTRATOR DE AS. PROPRIETARI ? Trebuie obligatoriu sa am consintamantul Unitatii Militare ? Pot avea acceptul verbal al superiorilor ? Ce spun legile in vigoare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 12 Septembrie 2017
Legile in vigoare va permite sa lucarti in aceste conditii dar doar ca part-time, cu doua ore, sau puteti detine si o firma doar sa nu fiti actionar majoritar.
LEGE nr. 80 din 11 iulie 1995 privind statutul cadrelor militare
[ link extern ]

Sectiunea a 3-a
Interzicerea sau restrîngerea exercitiului unor drepturi si libertãti

ART. 30 Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate au obligaţia de a nu efectua activităţi care contravin demnităţii, prestigiului şi normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre militare.
Cadrelor militare în activitate le este interzis:
a) să îndeplinească alte funcţii decât cele în care sunt încadrate, cu excepţia cumulului prevăzut de lege, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului apărării naţionale;
b) să fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii ori societăţi comerciale, cu excepţia celor numite în consiliile de administraţie ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, din cadrul industriei de apărare sau în legătură cu aceasta

Cum asociatia de proprietari nu este societate comerciala si nici organizatie se poate deduce ca nu se interzice unui cadru militar sa fie administrator al unei asociatii de proprietari.

HG1588/2007
Asociatia de proprietari este forma de asociere autonoma, de organizare si de reprezentare a intereselor comune a majoritätii proprietarilor unui condominiu, cu personalitate juridica, fara scop patrimonial, infiintata in conditiile prevazute de lege

Nu stiu daca un administrator de asoc. de proprietari poate fi angajat part-time 2 ore, ce se intampla daca se sparge o teava in afara programului part-time, inseamna ca asociatia va plati ore suplimentare? Administratorul asoc. de proprietari trebuie sa fie "permanent" la dispozitia locatarilor.

@dotz, care este legea (temeiul legal) care prevede ce ati afirmat?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
cyan, moderator
DOTZ a scris:

Legile in vigoare va permite sa lucarti in aceste conditii dar doar ca part-time, cu doua ore, sau puteti detine si o firma doar sa nu fiti actionar majoritar.


Care este actul normativ are prevede asa ceva?
Dar daca esti soldat angajat poti avea un job party time ?
Puteti avea un c.i.m. cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare part time Lavinia15 Lavinia15 Buna ziua, Am o intrebare dac cineva lucreaza in Mapn poate sa se mai angajezi si in alt loc de munca Part time? Multumesc si astept raspuns (vezi toată discuția)
Intrebare vlad adi vlad adi ca si militar, in cazul reducerii salariilor cu 25%, pot sa-mi infiintez un P.F.A. pentru a realiza un venit suplimentar? (vezi toată discuția)
Pot deschide pe numele meu vreo forma de societate comerciala? bassmafya17 bassmafya17 Daca sunt cadru militar activ,pot deschide pe numele meu vreo forma de societate comerciala,SC.,SRL,SRL-D etc.,dar fara sa imi afecteze locul de munca? (vezi toată discuția)