avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie dupa casatorie a copilului fostului concubin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie dupa casatorie a copilului fostului concubin de catre sot

Buna am si eu o mare dilema, am custodia copilului meu si tatal lui avea drept de a il vizita, ceea ce nu a facut de cativa ani, eu casatorindu-ma recent si fostul meu concubin afland de asta incearca sa scoata bani de la mine folosindu -se de copil, si amenintandu-ma ca il va rapi decat sa il iau eu sa stea cu actualul meu sot. Mentionez ca nici pensie alimentara nu mi-a platit de ani buni si nici nu mi -a dat vreun semn pana acum cand a aflat ca m -am casatorit. Nu am reusit sa ma redresez cu banii dupa proces si am lasat asa sa treaca anii dar acum cand vad la ce subtertipuri ieftine apeleaza fostul meu, am decis sa il dau in judecata pentru ca sotul meu sa il poata adopta pe copil, de asemeni am de rezolvat o problema cu o datorie pe care am aflat ca a lasat -o fostul pe o societate de am avut-o impreuna la care am fost administrator si o ipoteca pe care el a facut-o ilegal pe un bun de al meu in care sta abuziv si ilegal si de unde imi doresc sa il evacuez. E putin complicat dar si eu abia am aflat de toate magariile pe care le face. Am nevoie de un avocat bun care ma poate ajuta, mentionez ca sunt din Constanta. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:27, 9 Ianuarie 2014
Neintrand in alte amanunte vreau sa va spun doar ca cel mic nu poate fi adoptat de catre actualul dvs.sot decat cu acordul tatalui. Am facut aceasta precizare deoarece din exprimarea dvs. se intelege ca il dati pe tatal copilului in judecata pt.ca cel mic sa poata fi adoptat, iar asa ceva nu este posibil.
Vreau sa il decad din drepturile parintesti si dupa aceea sa initiez procedura de adoptie, nu si-a vazut copilul de 4 ani si nici nu a contribuit la nimic tot de atat timp... Daca unii oameni mai trec macar cu o mandarina la copil, el nu a facut nici macar asta... Desi se afla in Constanta, si a avut venituri considerabile! De pensie alimentara nici nu mai vorbesc...plus ca are o varsta foarte inaintata si este alcoolic si din momentul in care l-as evacua si de pe proprietatea pe care mi-o ocupa abuziv ar ramane si fara sursa de venit si fara locuinta... Si la cate magarii a facut, a vandut masina si a facut ipoteci de mii de euro si datorii pe o societate de miliarde, totul cu acte false deoarece eu sunt unic proprietar si eu nu am semnat nimic, sper sa plateasca in fata legii pentru toate aceste lucruri! Iar pentru semnatura imi cere bani, bani de care eu nu dispun si chiar daca i-as avea nu i-as da deoarece eu muncesc pentru fiecare leu!
Nu e necesar sa fie decazut din drepturi pt a fi adoptat, chiar daca ati reusi ca tatal sa fie decazut din drepturi, acesta pastreaza dreptul de a fi de acord sau nu cu adoptia.
Incercati direct un proces de adoptie, instanta poate trece peste dezacordul tatalui daca se va dovedi ca din rea credinta nu isi da acordul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie copil tamada tamada din prima casatorie am un copil pe care actualul meu sot doreste sa il adopte, problema este ca fostul sot nu doreste acest lucru desi nu stie nimic de copil, ... (vezi toată discuția)
Adopție copil de către soțul mamei, dacă tatăl natural nu dorește interista interista Bună ziua! Soțul meu are un copil de 11 ani cu fosta soție. Fosta lui soție este, de asemenea căsătorită, iar copilul locuiește cu ea și cu actualul ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor carmina123 carmina123 in cazul in care tatal minorului este plecat in Spania fara a i se cunoaste domiciliul...cum poate fi identificat, prin intermediul caror institutii de stat, ... (vezi toată discuția)