avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrari facturi in perioada suspendarii TVA din ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrari facturi in perioada suspendarii TVA din oficiu

in perioada suspendarii TVA din oficiu ,facturile de vanzare si achizitii le inregistrez cu TVA ?Firma e cu TVA la incasare
Multumesc
Cel mai recent răspuns: bubby , utilizator 09:45, 11 Ianuarie 2014
Daca este cu suspendare din oficiu, inseamna ca situatia este neclara referitoare la faptul ca e sau nu e platitor de TVA.

Aceasta e o situatie de evitat pentru ca, daca facturezi cu TVA, trebuie platit ce s-a colectat, dar nu ai drept de deducere.
da , este o situatie destul de neplacuta ,insa am trecut de ce a fost mai greu,dar am rezolvat .problema mea de acum este ca am inregistrat facturile de achizitii din lunile de suspendare a TVA-ului -Trim 3 , fara TVA , iar acum cand depun D300-Trim 4 si trec TVA-ul si din acele luni ,nu-mi mai da soldul corect in balanta cu ce trec in declaratie .As dori o monografie contabila la o astfel de situatie , daca ma puteti ajuta .
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon tva ani77 ani77 Buna seara, am preluat acum o saptamana o firma care are destul de multe probleme. In momentul in care am primit baza de date de la fosta contabila am observat ... (vezi toată discuția)
Pentru trim. i 2020 s-a depus eronat d300: -tva achizitii. v.varga v.varga Buna ziua, Pt. Trim. I 2020 s-a depus eronat D300: -TVA achizitii 17087lei (D300-eronat) -TVA achizitii 17185lei (real) -Achizitii ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila- sc devine neplatitoare de tva silvia968 silvia968 Ce inregistrari contabile se fac in situatia in care o SC a devenit neplatitoare de TVA, de la 1 ale lunii. SC a fost platitoare de TVA la incasare lunar si ... (vezi toată discuția)