avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cum pot face plangere la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cum pot face plangere la CEDO

Se poate face si de persoana fizica sau este necesar sa se faca de un avocat care sa ma reprezinte
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:32, 21 Ianuarie 2014
CEDO poate fi sesizată de :
- persoane fizice;
- organizaţii neguvernamentale;
- de orice grup de particulari.

Persoane fizice – în categoria persoanelor fizice fac parte şi copii precum şi persoanele lipsite de descernămînt. Copii pot formula cereri ei însuşi sau prin intermediul părinţilor ori a tutorilor, curatorilor sau a unui funcţionar special împuternicit în acest sens, sau de către un avocat. Persoanele limitate sau lipsite de capacitatea de exerciţiu se pot adresa Curţii şi în lipsa reprezentantului legal.

Stimat forumist,

O aplicație adresată Curții Europene a Drepturilor Omului o puteți face și personal.

Reprezentarea de către un avocat devine obligatorie în faza a doua a procedurilor CEDO, după ce a fost admisă în principiu aplicația.

Astfel, Regulamentul CEDO prevede ca regulă generală necesitatea reprezentării de către un avocat cu drept de practică în orice Stat contractant al Convenției, având rezidență pe teritoriul acelui Stat. Având în vedere că limbile oficiale ale Curții sunt engleză/franceză, avocatul va trebui să cunoască excelent una dintre acestea.

Totuși, subliniez, aceasta este condiția impusă în faza a doua a procedurilor, după admiterea în principiu a cererii și comunicarea cauzei Guvernului. Până atunci vă puteți apăra și singur, nu în ultimul rând, puteți redacta chiar dvs cererea.

Cu stimă
ok o sa incerc in cazul in care nu mi se da castig de cauza in cazul plangerii la DNA impotriva masurilor luate am scris problema la abuzuri impotriva unui procuror DNA care nici macar nu a dorit sa citeasca ce am scris zicand ca el e procuror si acuza restul depinde de mine este corect cum a procedat
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
nrri, utilizator
Simplul fapt ca sunteti cercetat penal nu este o incalcare a drepturilor omului. Procurorul poate sa acuze mult si bine, dar daca nu ofera dovezi va pierde procesul. Va veti putea adresa la CEDO dupa ce ati primit o condamnare definitiva si ati epuizat toate caile obisnuite de atac ale sentintei. Nefiind nici macar inceput sau incheiat procesul sigur ca nu va puteti adresa CEDO.
Domnule @nrri un procuror nu acuza si atat, trebuie sa faca dovada ca ce acuza se si probeaza/Dvs. nu aveti obligatia sa dovediti contrariul adica faptul ca nu ati facut ce se invoca in acuzarea dvs.decat daca exista probe solide impotriva dvs. Asta e regula.
----------
Plangerea CEDO nu o faceti singur caci in 90% de cazuri sunt intocmite de neprofesionisti si rezultatul e " respingerea".
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
avvalentina, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)
Civil/cedo xuser xuser Speta de caz: In 2007 primesti bataie in sectia de politia. Dupa o ancheta de 2 ani, desigur ca pierzi in Romania (politistii primesc NUP se retinere ... (vezi toată discuția)
Cedo gabri01 gabri01 Vreau sa trimit un dosar penal la cedo dar nu stiu care e calea cea mai scurta posibil.Am auzit ca dureaza ani de zile,m-am gandit ca daca il traduc si imi ... (vezi toată discuția)