avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda radar

Buna ziua , As dori sa stiu daca este legal cea ce va spun eu acuma; mergand pe DN cu auto personal cu o viteza relativa ,dintro curba a aparut din sens opus un MCV ,adica un echipaj de de POL .si mi-a facut semn sa opresc,am tras pe dreapta si am asteptat sa vina politistu la mine,mi-a cerut actele fara am spune motivu ,l-am intrebat si mi-a spus ca o sa vad in PV de constatare,a venit alt agent din masina cu pv si mia spus ca am depasit viteza legala si sa semnez , ne intelegand ce a scris in pv am refuzat semnarea lui ,fapt care mi-a aruncat actele pe bord si a plecat , M-am trezit dupa o saptamana cu PV prin posta acasa ,era semnat si cu un martor pus pe PV ,vi se pare legal cea ce au facut politisti si spunetim ce as putea face , MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:23, 13 Ianuarie 2014
Impotriva procesului verbal puteti formula plangere contraventionala la instanta de judecata. Daca aveti persoane care pot confirma situatia expusa de dumneavoastra este bine sa-i propuneti ca martori prin plangerea pe care o formulati. Solicitati sa se depuna la dosarul cauzei atestatul operatorului radar, buletinul de verificare metrologica a cinemometrului rutier si plansele foto. Sunt instante care accepta si solicita depunerea inregistrarii video pe care o veti viziona impreuna cu presedintele completului la un termen pe care il va stabili ulterior. Succes!
Suplimentar si important !
Termenul in care puteti promova plangerea contraventionala este de 15 zile de la comunicarea PV de contraventie
Intre o viteza relativa si depasirea vitezei pe tronsonul de drum public este diferenta majora
Cand afirmati ca PV era semnat,intelegeti sa invocati ca desi ne intelegand ce a scris in pv am refuzat semnarea lui ,dar la comunicare,exista semnatura in dreptul contravenientului ?
mentionez PV este semnat la contravenient,fapt care eu nu l-am semnat si numele meu
este incoerent
Nu cred ca mai are importanta daca ati depasit sau nu viteza legala cu mai mult de 10-20 km/h fata de viteza legala ci faptul ca ati primit procesul verbal de constatare a contraventiei semnat de altcineva!
Semnarea in fals reprezinta din cate stiu infractiune iar daca este asa atunci pe langa plangerea impotriva procesului verbal puteti face si o plangere penala la parchet pentru fals in inscrisuri oficiale.
Dovada o reprezinta faptul ca procesul verbal a fost trimis prin posta, in plus se poate face si o expertiza grafologica.

Art. 288 - CP
Falsul material în înscrisuri oficiale
Falsificarea unui înscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.
Falsul prevăzut în alineatul precedent, săvârşit de un funcţionar în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Sunt asimilate cu înscrisurile oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producătoare de consecinţe juridice.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda primita acasa fara plic Oana310 Oana310 Buna ziua Am primit un proces verbal de la o amenda fara semnatura mea, fara plic la posta. Eu nu fiind in tara nu am semnat primirea la acest proces verbal. ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Fals in acte Ionut888 Ionut888 In data de 31.05.2012 , m-am deplasat cu masina la un prieten acasa . In drum spre acesta , in fata mea la un semafor se afla politia rurala Resita. Am mers in ... (vezi toată discuția)