avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumparare

Am mostenit impreuna cu fratele meu (fiecare in cota 1/2) o casa si terenul aferent curti si constructiei,care a apartinut parintilor nostri.Mentionez ca succesiunea s-a facut fara cadastru (in anul 1988)si nici nu exista trecuta in cartea funciara.Intrebare pot vinde partea mea de 1/2 fiului meu (major)? Daca "da" care sunt pasii care trebuie urmati in acest caz?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 19:09, 13 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Da, puteti. Va trebui sa va faceti cadastrul impreuna cu fratele si apoi sa mergeti la notar pentru incheierea actelor de vanzare cumparare a cotei parti indivize ce o detineti.
Pentru a incheia orice contract de vanzare-cumparare trebuie cadastru si inscriere in cartea funciara. Puteti vinde si cota indiviza dar puteti face si dezmembrarea pentru a nu mai fi in indiviziune .
Pentru iesire din indiviziune trebuie facuta documentatia cadastrala pe intreg imobilul apoi dezmembrarea lui in doua loturi, dupa care se face actul de dezmembrare la notariat. Un lot dvs si un lot fratele dvs. Faceti trecerea pe rol a celor doua loturi. Apoi in baza actului de dezmembrare, inscrieti cele doua loturi in cartea funciara dupa care puteti vinde cota dvs fiului.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
Alexandrina Mihai,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota indiviza ContSters172999 ContSters172999 Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg urmatoarea chestiune: - trei frati mostenesc in cote egale 9 ha de teren extravilan; inseamna ca fiecare are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare dupa succesiune un roman un roman Bine v-am gasit! Impreuna cu sora mea am facut succesiune dupa mama care ne-a lasat un teren agricol revenindu-ne cota de 1/2 fiecareia dintre noi , ... (vezi toată discuția)
Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)