avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela copil

Buna ziua,
Este vorba despre o bunica. Femeia si-a crescut nepoata de la cateva luni (acum are 7 ani), parintii ei (fiul si nora femeii) stand la bloc si vizitand-o rar. Apoi parintii s-au despartit, fata a ramas la tata, adica tot la bunica, numai ca acum si tatal s-a mutat inapoi in casa parinteasca (cu parintii si fiica lui). Mama, care are drept de a-si lua fata saptamanal nu a facut-o, decat foarte rar. Mentionez ca nici tatal nu si-a ingrijit deloc fiica, parintii lui fiind parinti si pentru nepoata lor.

Acum, tatal fetei lucreaza la Timisoara (ei fiind din Strehaia), iar bunica se teme ca mama o sa-l dea in judecata sa obtina ea custodia fetei. Poate bunica sa primeasca vreun document de la fiul ei cum ca ii lasa fata in grija, iar acel document sa fie opozabil mamei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:18, 14 Ianuarie 2014
Poate, dar nu ii foloseste - daca tatal nu locuieste cu copilul, mama poate cere stabilirea domiciliului la ea.
Acuma, daca il si obtine este o alta poveste si depinde de cum se desfasoara procesul.
Va ajuta mult situatia de fapt, depinde si de cand dureaza. Depinde si ce varsta are copilul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decădere drepturi părintești leona777 leona777 Buna seara. Am o nepoata de 13 ani, careia i-a murit mama ( fiica mea ) iar tatăl ei a dus-o o vreme in Norvegia unde lucreaza el, insa fata nu s-a acomodar ... (vezi toată discuția)
Custodie copil agone27 agone27 Buna ziua, Am o nora, care este minora, are 16 ani , iar nepoata mea ( fiica norei ) are 2 ani . Eu am iesit cu ele din tara ( suntem stabiliti in Angli ) , ... (vezi toată discuția)
Custodie tata copil din concubinaj Catalhea Catalhea Am si eu problema mai delicata.Prietenul meu are o fata de 12 ani,recunoscuta dar nu a fost casatorit cu mama fetitei. Mama ei a murit si era in custodia ... (vezi toată discuția)