avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este data finalizarii unu Contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este data finalizarii unu Contract de Vanzare-Cumparare cu rest de plata?

Buna ziua,

Am un Contract de Vanzare-Cumparare semnat pe 3 Aprilie 2009, avant stipulat un rest de plata la date de 23 Aprilie 2009.
As vrea sa stiu care este considerata "data finalizarii contractului"?
Optiunile ar fi:
1) Data platii resului de plata, in 23 Aprilie 2009 sau
2) Data semnarii Contractului de Vanzare-Cumparare.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 20:23, 10 Aprilie 2009
Va rog sa fiti mai exact. Ce intelegeti prin data finalizarii? Contractul are o singura data, cea a incheierii sale.
Plata restului de bani devine exigibila la data de 23 aprilie 2009. Incepand de la acea data puteti sa demarati procedurile de recuperare a restului de plata, fie amiabil, fie prin intermediul instantei de judecata.

Av. Julia WATKINS
daca ati intrebat cand se incheie obligatiile contractuale, atunci raspunsul este, 23.04.2009, daca ati intrebat altceva, atunci, nu stiu ce ati intrebat...:rolleyes:
Precizari:
Acel termen de "data a finalizarii contractului" este specificat intr-un Contract de Intermediere pe care il am in calitate de Cumparator cu o Agentie Imobiliara. Conform acestui contract de intermediere eu trebuie sa achit restul de 50% fin comisionul datorat agentiei imobiliare la "data finalizarii contractului", in caz contrar urmand sa fiu penalizat cu de trei ori valoarea comisionului. Prin intermediul Agentiei Imobiliare am vizionat un apartament pe care l-am cumparat, mai precis am semnat Contractul de Vanzare-Cumparare (CVC) pe data de 3 Aprilie 2009, cu un rest de plata in 23 Aprilie 2009.

La semnarea CVC pe 3 Aprilie eu nu am achitat restul de 50% din comison, insa vreau sa il achit in data de 23 Aprilie, data stipulata in CVC a achitarii restului de plata catre Vanzator.
In Contractul cu Agentia Imobiliara se stipuleaza: "Comisionul se plateste de catre Cumparator in parti de cate 50% NUMAI la incheierea antecontractului (asta am achitat) si la incheierea contractului final".

Adica daca se poate considera ca data incheierii contractului final este data de 23 Aprilie, data platii restului de plata catre Vanzator eu as fi in regula. Altfel Agentia Imobiliara imi pretinde plata de trei ori a valorii comisionului datorat agentiei, intrucat nu am respectat contractul si nu am achitat restul de 50% din comision in 3 Aprilie - data semnarii CVC-ului.

Multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
alexberi, utilizator
Fiind in antecontract incheiat de parti, doar partile pot sti c au vrut sa spuna acolo. In mod normal data finalizarii nu poate fi decat data incheierii contractului de vanzare-cumparare. Puteti insa sa spuneti ca nu ati inteles asta si ca doriti sa platiti diferenta de 50%. O astfel de clauza este abuziva oricum, iar in instanta nu cred ca vor putea obtine de 3 ori valoare comisionului.

Alte discuții în legătură

Comision contract de intermediere cu agentie imobiliara alexberi alexberi Buna ziua, Sunt cumparatorul unui apartamet si am probleme cu plata comisionului pentru un apartament vizionat prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)
Nelămurire avans antecontract vladmuresan02 vladmuresan02 Urmează să cumpăr un apartament și am o nelămurire la semnarea antecontractului. Agenția mi-a zis că trebuie să dau tot avansul (15% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. am avut intentia sa ... Simo Na Simo Na Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)