avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara - calatorie cu minor nascut in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara - calatorie cu minor nascut in Italia

am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in romania cu avionul sau cu masina?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:59, 18 Ianuarie 2014
Va trebuie titlu de calatorie de la consulat, nu puteti pleca cu copilul fara un act cu poza; titlul de calatorie este valabil doar pentru drumul de intoarcere, nu il veti mai putea folosi pentru alta calatorie.
Ca sa va intoarceti in Italia o sa aveti nevoie de pasaport; asta inseamna ca trebuie sa obtineti certificat de nastere romanesc pentru fetita.

Daca nu va grabiti puteti face inscrierea certificatului italian la consulat si de asemenea puteti obtine si pasaportul fetitei de acolo.
Daca nu aveti timp, faceti transcrierea in tara la Starea Civila de la locul de domiciliu al dvs. sau al tatalui.

In functie de ce alegeti sa faceti reveniti cu intrebari.
Certificatul de nastere din Italia atesta doar ca copilul a fost nascut acolo ,dar fiind de cetatenie romana ,toate actele trebuiesc facute in Romania sau prin intermediul consulatului.

Trebuie sa va informati mai bine la consulat.
noi nu ne intoarcem in italia...plecam definitiv in romania...deci daca vreau sa plec cu avionul se poate si fara pasaport?doar cu titlul de calatorie??
Sigur ca da.
Trebuie sa mergeti la consulat insotita de tatal copilului sau cu o declaratie notariala din partea lui in care sa scrie ca este de acord cu eliberarea tilului de calatorie.

Aveti nevoie de actele de identitate ale dvs. si ale sotului si certificatul de nastere italian - atentie, nu cel eliberat la maternitate ci acela de la autoritatile italiene.

Cereti de la prefectura si un extras de nastere multilingv (Estratto Rilasciato Applicazione Della Convenzione Firmata Vienna 8 Settembre 1976), asta va scuteste de alte formalitati in tara pentru ca nu necesită apostilarea si traducerea în limba romana.

Puteti duce o poza tip pasaport a fetitei, nu e nevoie sa mergeti cu ea daca va este greu. Costa 65 de euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)
Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)