avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Denuntare unilaterala contract de locatiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Denuntare unilaterala contract de locatiune

Buna ziua.
In luna august am incheiat un contract de locatiune pe o perioada de un an. In contract locatorul a introdus o clauza conform careia nu mi se va restitui garantia daca denunt unilateral contractul inaintea expirarii termenului de un an.
Eu doresc sa denunt unilateral contractul, ce termen de preaviz trebuie sa respect? Cum se poate dovedi ca l-am anuntat avand in vedere ca nu am o adresa unde ii pot comunica? Este legal sa imi retina acea garantie? Care sunt consecintele in cazul in care nu respect termenul de preaviz? Precizez faptul ca contractul nu este inregistrat la organul fiscal.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:51, 16 Ianuarie 2014
In contract gasiti raspunsurile.
Ce scrie acolo asta este...
Era bani daca aveati avocat care sa va consilieze la redactarea contractului.Acum nu mai conteaza.
Banii ii pierdeti.
In legatura cu termenul de preaviz nu este precizat nimic. Cum se procedeaza?
In ceea ce priveste garantia, din punct de vedere juridic, este legala in acest caz? Ce ar trebui sa acopere ea? ce regim juridic are?
La garantie are dreptul.
Cu preavizul se aplica legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea unui chirias dupa expirarea contractului gondolkodom gondolkodom Daca locuiesc in chirie, si mi-a expirat contractul de vreo 2-3 ani, dar eu am continuat sa platesc chiria la zi... ar avea dreptul proprietarul sa ma evacueze? (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)