avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este o problema la divort ca l-am dat pe sot afara din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este o problema la divort ca l-am dat pe sot afara din casa ?

Buna ziua,

va prezint pe scurt o problema .. Eu cu sotul si cei doi copii minori locuiam in ap meu dobandit inainte de casatorie. datorita certurilor si tensiunii dintre noi, l-am dat afara pe sot. Ulterior a venit cu scandal, sa-si recupereze bunurile din ap. Mentionez ca nu a avut niciodata mutatie la mine. Momentan , s- redeschis divortul suspendat din 2012.

Reprezinta evacuarea lui fortata o problema , avand in vedere ca intentionez sa -l dau in judecata si pt plata pensiei alimentare, separat de actiunea de divort de la tribunal?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Victoria2222 , utilizator 13:45, 17 Ianuarie 2014
Nu vad sa fie o problema faptul ca „a plecat”. Pensia o puteti solicita prin actiunea principala de divort. Nu vad de ce doriti sa va complicati cu un nou dosar dupa terminarea celui de divort.
Pensia se va stabili in divort.
In rest se poate spune ca sunt discutii la instanta.
Faptul ca l-ati dat afara se apreciaza in raport de intreaga situatie de fapt.
Divortul dureaza, mai ales daca e prin instanta. Pana sa asteptati hotararea de divort prin care se va stabli pensia alimentara, solicitati stabilirea pensiei pe calea ordonantei si insitiuirea popririi pe veniturile sotului. Se va judeca mai repde si hotararea va produce efecte pana la ramanerea defincitva si irevocabila a hotararii de divort.
O problema pentru ce? Ca nu stim ce ati cerut in divort...
Daca dovedeste evacuarea fortata, sigur, are efecte la culpa pe divort. La partaj, nu stiu, ca nu stiu ce si-a lasat acolo, daca ati incheiat vreun PV cu bunurile lui etc.
La pensia de inrtetinere pentru COPII, nu are efect, pentru DV. insa, da.

Asa incat, ar trebui sa vedem actiunile...
multumesc frumos . La asta m am gandit si eu , dureaza un div prin instanta timp in care el nu va mai mai contribui financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare max36 max36 Cum poate fi evacuat sotul dupa pronuntarea divortului,daca acesta refuza sa plecce din apartament. Mentionez ca apartamentul nu este un bun comun acesta fiind ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu inainte de divort fata_morgana27081965 fata_morgana27081965 Sunt casatorita de 25 de ani.In ultimii 10 ani sotul meu s-a apucat de bautura,iar in ultimul an a inceput sa dea si in mine,sa ma agreseze verbal si sa ma ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti? marci_rotariu marci_rotariu Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sora mea a intentat divort. Ei au locuit intr-un apartament , apartament cumparat de parintii sotului ei ( cu banii de la ... (vezi toată discuția)