avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de atac impotriva incheierii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de atac impotriva incheierii

ce cale de atac am la dispozitie impotriva
incheierii prin care instanta de recurs sesizata cu "recurs", a calificat cererea ca fiind apel ?
incadrarea este gresita in raport de obiectul cererii, evaluabil in bani, cu valoare sub 100.000 RON .
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:39, 10 Aprilie 2009
recurs impotriva incheirii odata cu recursul cauzei.

av zaharia f.
se mai poate invoca in fata instantei de apel necompetenta materiala a instantei in raport de prev. art.282.1.1 Cod pr. civ. ?
Puteti invoca aceasta exceptie dar nu veti avea succes deoarece, prin calificarea caii de atac de instanta de recurs - Tribunalul - ca fiind apel, instanta este competenta a solutiona cauza dar nu in complet de 2 judecatori ci in complet de 3 judecatori, compunerea instantei fiind una, iar competenta instantei fiind alta. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declinare de competenta ? fd fd cand instanta de recurs prin incheiere califica drept apel calea de atac si se constituie in complet de apel pentru continuarea judecatii, sunt intrunite ... (vezi toată discuția)
Cale de atac. partaj aadynna aadynna faptul ca pe parcursul judecatii din suplimentul raportului de expertiza a rezultat valoarea imobilului peste 1 miliard ROL este de natura sa modifice calea de ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract vanzare-cumparare/ cai de atac tudorioan tudorioan Parti in proces: reclamanta persoana juridica in contradictor cu persoana fizica pentru rezolutiune antecontract. Se admite cererea de rezolutiune cu obligatia ... (vezi toată discuția)