avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... recunoasterea in italia a titlului de asistent medical ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

recunoasterea in italia a titlului de asistent medical diplomat

Am absolvit in 2002 un colegiu medical universitar-3 ani.In diploma mea este scris ca sunt absolventa a facultatii de medicina universitatea "Ovidius"Constanta,titlul de "asistent medical diplomat",specializare as.med.de urgente medico-chirurgicale,profil medicina.Intrebarile mele sunt:titlul de asistent medical diplomat este cuprins in titlurile oficiale de asistenti medicali?Intrucat nu mi s-a recunoscut automat in italia acest titlu,doresc sa stiu daca aceasta nomenclatura este asimilata celei de "asistent medical generalist"
Cel mai recent răspuns: c_mar , utilizator 23:28, 11 Aprilie 2009
Conform anexei 1 lit.c a C. Legii nr.307/2004 Titluri profesionale de asistent medical sunt:

Asistent medical generalist

Asistent medical de îngrijiri generale de sănătate

Asistent medical obstetrică-ginecologie

Asistent medical pediatrie

Asistent medical balneofizioterapie

Asistent medical igienă

Asistent medical igienă şi sănătate publică

Asistent medical laborator clinic

Asistent medical radiologie şi imagistică

Asistent medical farmacie

Asistent medico-social

Asistent medical de nutriţie şi dietetică

Asistent medical de ocrotire

Asistent de balneofiziokinetoterapie şi recuperare

Asistent medical de urgenţe medico-chirurgicale

Asistent de profilaxie stomatologică

Asistent igienist pentru cabinet stomatologic

Asistent pentru stomatologie asistenţă dentară.

Multumesc pt raspuns.Legea nr 307/2004 nu cuprinde titlul de as.med.diplomat,ci doar specializarea de as med de urgente medico-chirurgicale.Intrucat in italia este recunoscut titlul diplomei(nu specializarea),intampin dificultati in recunoasterea acestui titlu.Mentionez ca diploma a fost eliberata de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Nici OUG NR 144/2008 nu cuprinde titlul de as med diplomat.Ma intereseaza conform carei hotarari de guvern a fost introdusa aceasta nomenclatura de as med diplomat si daca a fost abrogata sau nu .Altfel spus,care este diferenta dintre un "as med generalist"si un"as med diplomat"??-conform planului de invatamant,materiile in cei 3 ani de studiu sunt identice sau nu?In italia sunt recunoscute automat diplomele cu titlul de as med generalist Astept raspuns va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr 307 din 28/06/2004 albus_ramona albus_ramona Celelalte titluri profesionale de asistent medical prevăzute în anexa nr. 1 lit. C se modifică şi se completează prin hotărâre a Guvernului. (este ... (vezi toată discuția)
Participare concurs post asistent medical doynyta71 doynyta71 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Medicina si Farmacie \"Dunarea de Jos\"Galati in anul 2013,specializarea Asistent Medical Generalist,anterior acesteia am ... (vezi toată discuția)
Conform o.g. 42/2023, medicii și asistenții medicali au primit ... Arisandy Arisandy Conform O.G. 42/2023, medicii și asistenții medicali au primit un bonus lunar. Unele instituții au interpretat altfel această ordonanță, plătind acest ... (vezi toată discuția)