avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Sigla mea pe produs facut in afara UE
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Sigla mea pe produs facut in afara UE

Buna ziua. Noi facem import de produse din afara UE... unde cand ajung in Romania se efectueaza vama.
Am dori ca firma producatoare cu care colaboram sa ne imprime sigla noastra (create de un designer) pe produsele lor. In mare parte produsele sunt instrumente veterinare... Deci instrumentar metalic. Si in locul firmei lor sa puna logo ul firmei noastre.
Mentionez ca logoul facut pentru noi de acest designer nu e inregistrata la ossim. O folosim doar pe site si pe carti de vizita. Cei de la fabrica n au nici o problema in a imprima logoul nostru
Intrebarea este: Ca sa pot efectua importul, si sa fie totul facut ca la carte ce anume trebuie sa facem, cum sa demaram.... trebuie inregistrata logoul la ossim ca marca sau ca brand? Dupaceea cand se face importul cei de la vama imi vor cere Certificate europene, de conformitate...dar ei au pentru firma lor nu pentru a noastra (are vreo relevanta aceasta chestie) .
In cazul in care imi imprima logoul (fara sa fim inregistrati la ossim sau sa avem alte acte) avem vreun risc la vama sau daca s a efectuat vama la un control?
Aste un raspuns
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 11:28, 29 Ianuarie 2014
Logo-ul se inregistreaza la OSIM ca marca. Detalii privind depunerea cererii de marca gasiti pe site-ul www.osim.ro . In privinta faptului ca la vama vi se cer certificate europene de conformitate aceste certificate trebuie si sunt de obicei pentru produs, nu pentru denumirea produsului, deci daca are firma producatoare n-ar trebui sa mai aveti probleme. In cazul in care nu inregistrati logo-ul exista posibilitatea ca altcineva s-o faca si la vama de obicei se cere certificatul de marca de la OSIM. Daca altcineva va inregistra o marca similara sau identica cu a dvs este posibil sa va interzica folosirea marcii dvs pentru produse similar sau identice. Mult success!
Deci pentru a a fi in regula dpdv legal cu imprimarea logoului pe produs, trebuie sa inregistrez logoul la ossim. Si dupaceea am dreptul sa mi se puna logoul pe orice produs voi importa? (bineinteles cu acte de ce, conformitate, etc care vor fi prezentate la import).
Iar daca cei de la fabrica imi vor imprima logoul pe produse si la vama se va verifica produsele, exista riscul ca cei din vama sa mi ceara certificatul de la ossim (asta am inteles)
Dar ce se poate intampla daca produsele se vor vinde pe teritoriu cu sigla noastra (in timp ce obtinem toate actele pentru logo). Singurul risc ar fi doar in momentul vamuirii produselor sau si la un eventual control.
Multumesc Dna Ardeleanu pentru raspuns rapid
Buna ziua. Dupa aceea aveti dreptul sa va puneti logo-ul pe orice produs /serviciu pentru care ati inregistrat marca. Daca dvs inregistrati marca pentru biciclete, sa zicem, si vreti s-o aplicati pe pantofi, nu se poate.
Pana la obtinerea certificatului OSIM o sa primiti 2 decizii care atesta faptul ca sunteti in procedura de inregistrare.
Mult success!
Cam la ce pret ar ajunge aceasta intregistrare de marca pe teritoriul Romaniei pentru text simplu si sa mi spuneti daca il pot obtine eu sau trebuie luat contact cu o persoana specilizata pe partea de proprietate industriala. Multumesc
Buna ziua. Costurile difera in functie de natura marcii si de numarul de clase pentru care veti solicita protectia. Cererea de marca poate fi depusa si de dvs si de un consilier in PI. Decizia va apartine. Mult success!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate industriala mihaijulien mihaijulien Doresc sa inregistrez un element figurativ (logo/sigla) la OSIM. Protectia asupra marcii se realizeaza doar pe domeniul de activitate pe care il desfasor sau ... (vezi toată discuția)
Brevetare brand pneuros pneuros as dori sa incep o afacere, activitatea respectiva exista dar in forma in care vreau eu sa fac nu cred ca exista cum as putea sa o procedez sa nu fiu copiat? (vezi toată discuția)
Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)