avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cum se poate inregistra un concept?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cum se poate inregistra un concept?

Buna ziua,
conceptul la care ma refer consta in organizarea unui anumit eveniment cu o tema specifica obiectului de activitate al firmei, in fiecare an, in aceeasi perioada.
Acest concept nu se incadreaza din punctul meu de vedere in notiunea de marca (definita ca semn susceptibil de reprezentare grafică servind la deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele aparţinând altor persoane. Pot sa constituie mărci semne distinctive cum ar fi: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale şi în special forma produsului sau ambalajului sau, combinaţii de culori, precum şi orice combinaţie a acestor semne)

Exista o varianta de protejare a acestui concept? Firma la care fac referire este deja la a patra editie de organizare si au aparut deja copiatori copy paste ai evenimentului de care doreste sa se protejeze...

V-as fi recunoscatoare de orice idee, indiciu....
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:35, 23 Ianuarie 2014
Cred ca plicul cu idei este singura varianta. Vedeti pe site-ul OSIM la rubrica "plicul cu idei".
Mult success!
Am vazut si eu plicul cu idei, mi s-a parut ca nu se incadreaza intocmai, dar si mie mi se pare singura varianta. Voi incerca. Multumesc!!! O zi buna!
Ideile de afaceri, sistemele de management, modalitatile de organizare, conceptele de marketing, etc. nu se pot proteja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca otilia13 otilia13 Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: Este obligatoriu pentru o societate comerciala sa-si inregistreze marca la OSIM, sau care sunt consecintele ... (vezi toată discuția)
Brevetare brand pneuros pneuros as dori sa incep o afacere, activitatea respectiva exista dar in forma in care vreau eu sa fac nu cred ca exista cum as putea sa o procedez sa nu fiu copiat? (vezi toată discuția)
Pot fi dat în judecată dacă folosesc pe facebook un nume înregistrat la osim? cosminsf cosminsf Va salut! Zilele astea am fost contactat de catre cineva care mi-a spus sa schimb numele paginii de pe facebook, intrucat el si-a inregistrat marca la ... (vezi toată discuția)