avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe vamale pentru importul de motociclete
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe vamale pentru importul de motociclete

Vreau sa-mi aduc o motocicleta sh si nu stui care sunt taxele vamale accize etc. Stie careva une pot gasi toate lucrurile astea?
Taxele vamale le gasesti in OUG 94/2004 - pentru modificarea denumirii si clasificarii marfurilor din Tariful vamal de import al Romaniei si a taxelor vamale aferente acestora din MOf 1115/2004.
In tariful vamal, motocicletele le gasesti la "mijloace de transport si echipamente auxiliare", la codul tarifar 87.11
Daca iti aduci din UE motocicleta, nu platesti taxe vamale, daca nu, platesti 30%.
Accizele le gasesti in Codul Fiscal si mai bine explicate in Normele de aplicare, aprobate de HG 44/2004, care au fost aproape integral modificate de HG 1840/2004 si de HG 84/2005.
Intra pe site-ul asta [ link extern ] .
Cum adica daca imi aduc moto din UE nu platesc taxe vamale, chiar da ca e fabricata in Japonia nu platesc taxe vamale daca o cumpar din UE? Sau doar daca e fabricata in UE nu mai platesc taxe vamale?
Doar daca e fabricat in UE nu platesti taxe. Daca il aduci din UE si e fabricat in Japonia, platesti taxele de 30%.
daca doresc sa mi aduc o motocicleta suzuki cu capacitate cilindrica de peste 1000cmc din Statele Unite fabricata in Japonia cat costa vama
si daca doresc sa mi aduc o motocicleta buell cu capacitate cilindrica sub 1000 cmc din europa fabricata in Statele Unite cat ma costa vama
Din Tariful Vamal: Codul tarifar este 8711.50.00, denumirea este motocicleta cu motor cu combustie interna cu piston alternativ cu o capacitate cilindrica peste 800 cm3, taxa vamala este de 30% din valoarea marfii (aceasta taxa este la fel pentru orice capacitate cilindrica a motocicletei).
Dupa cum am mentionat mai sus, pentru a nu plati taxe vamale trebuie sa fie fabricata in Europa. Chiar daca o aduci din Europa si este fabricata in SUA platesti taxele vamale. Incearca sa gasesti motociclete fabricate in Italia sau din alt stat european.
In ceea ce priveste accizele, Codul Fiscal se refera numai la autoturisme (art. 208, alin. 5).
Pentru informatii mai precise, suna un comisionar vamal, caci ei se ocupa numai de asta (da o cautare pe internet si gasesti multi) si te sfatuiesc sa apelezi la ei in momentul in care aduci motocicleta (altfel risti sa ti se ceara "atentii" de la vamesi) si nici nu te costa foarte mult.
Bafta.

Alte discuții în legătură

Taxe vamale pentru motociclete ionuts ionuts Vreau sa import o motocicleta noua din SUA, New York. Motocicleta este fabricata in UE, mai precis in Anglia. As vrea sa stiu daca trebuie platite taxe vamale ... (vezi toată discuția)
Taxe cumparare auto anonim anonim Buna. Doresc sa imi cumpar un automobil second-hand pentru folosinta personala din Germania. Nu imi este insa clar cum se procedeaza cu TVA. Am inteles ca TVA ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale pentru motociclete import canada geluband geluband cat costa taxa vamala pentru o motocicleta din 1989 de 1200cc import canada? (vezi toată discuția)