avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot intra in somaj in urmatoarea situatie:
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot intra in somaj in urmatoarea situatie:

Buna ziua, lucrez la o firma de call center care nu ne da salariul: ca si angajati noi ar trebui sa fim platiti pe 20 in fiecare luna, in luna decembrie nu ne-au platit salariul aferenta lunei noiembrie, in luna ianuarie ne-au dat bani aferente luni decembrie....pentru ca multi colegi de ai mei au lucrat in luna noiembrie si in decembrie au plecat...din acest motiv firma ne-a dat bani decat pentru luna decembrie (cine a plecat nu au mai luat nimic pentru ca plata sa facut pe decembrie) Si sa spus ca plata de pe noiembrie nu o mai luam.

Si sa anuntat ca firma o sa intre in isolventa...daca nu ne convine...sa ne dam demisia...

Ce as putea face sa pot intra in somaj in conditiile de fata?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:23, 23 Ianuarie 2014
1. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca:
- va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Chiar daca nu ati primit salariile pe anumite luni cred ca angajatorul a intocmit statele de plata si aveti stagiul de cotizare la somaj.

3. Pentru neplata salariilor faceti mai intai o sesizare la ITM.

4. Incetarea CIM prin demisie sau prin acordul partilor va este imputabila si nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca demisionezi, poti sa intri in somaj? NONIE NONIE Daca o persoana dupa ce a lucrat 9 luni de zile cu carte de munca si isi da demisia, are voie sa intre in somaj?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia de somaj? Alex_Mari Alex_Mari Vreau sa stiu si eu daca pot benificia de ajutorul de somaj, avand in vedere ca la ultimul loc de munca am lucrat 2 luni iar la precendentul (care a fost si ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj ? cammy88 cammy88 Buna, In momentul de fata sunt angajata la un call center, iar de 2 luni sunt in concediu medical deoarece am facut o semipareza a corzilor vocale, care se ... (vezi toată discuția)