avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modificare Statut ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modificare Statut ONG

Buna ziua.
Suntem un ONG infiintat in 2012.Dorim sa adaugam inca un numar de membrii pe langa cei 5 fondatori, deoarece 3 dintre ei intentioneaza sa demisioneze. Cum putem proceda ca ONG-ul sa functioneze normal pe viitor cu acelasi scop, nume si obiective?
Consiuliul Director din cine poate fii format si trebuie inregistrat noul Consiliu Director la Tribunal?
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
ligiasofroniei, utilizator
ONG-ul va functiona ca si pana acum, cu acelasi scop, nume si obiective. Prin hotararea asociatilor se decide cooptarea noilor asociati si retragerea celor 3 asociati, modificarile trebuind a fi inregistrata la Judecatoria de la sediul Asociatiei. Asadar, se fac modificari doar in ce priveste asociatii...restul ramane la fel.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
Adrian ALBU, Avocat
Cei noi completeaza cererile de adeziune la ong, sunt aprobate de catre comitetul director (vedeti cum aveti trecut in statut referitor la primirea de noi membrii cu drepturi depline), cei care doresc sa renunte la functii si la calitatea de membru depun in scris aceasta cerere (dar daca sunt dintre membrii fondatori raman acolo in acte chiar daca doresc sa nu mai faca parte din ong) si se convoaca adunarea generala de alegere a noii echipe de conducere cu membrii care sunt cu drepturi depline la aceasta data. Apoi se inregistreaza la judecatorie procesul verbal al adunarii generale cu hotararile luate si semnat de membrii participanti la adunare.
Multumesc mult pentru informatii
Primul Consiliul Director este trecut in statutul asociatiei nominal,pe functii format din trei membrii fondatori.Doi din Consiliul Director intentioneaza sa demisioneze ( sunt si membrii fondatori), noul Consiliu poate fii alcatuit din ceilalti membrii ai asociatiei? Prin statutul actual drept de vot si de a fii alesi in organele de conducere au membrii fondatori, asociati si onorifici. Statutul are unele deficiente pe care dorim sa le rectificam. Cum procedam?
Dupa ce veti primi alti membrii in ong ca membrii cu drepturi depline, veti organiza convocarea adunarii generale pentru alegerea unei noi echipe de conduceri la care pot candida oricare din acei membrii care sunt convocati.
Daca ong-ul avea mai multi membrii si dupa ce acei care renunta ies din calcule si mai raman cel putin 3 membrii cu drepturi depline, atunci nu mai e nevoie sa atrageti alte persoane daca nu doriti.
Pentru a aduce modificari la statut, comitetul director si cu alti membrii interesati formuleaza propunerile, pe ordinea de zi la convocarea adunarii generale se trece punct distinct propuneri de modificare a statutului cu forma articolelor propuse spre modificare.
Dupa discutiile si votul din adunarea generala, forma finala a articolelor modificate (cu numarul de voturi primite) apare in procesul verbal care se inregistreaza la judecatorie.

Alte discuții în legătură

Ong poate primi membri noi asociati? andrei vacaru andrei vacaru Buna ziua, Sunt membru fondator/asociat al unei asociatii asa cum este ea prevazuta de oug 26/2000. In statutul asociatiei se face o clasificare a membrilor ... (vezi toată discuția)
Consiliu director , adunare generala , presedinte la o asociatie non-profit Adryan.D Adryan.D Zilele acestea m-am documentat si mai bine si aici pe site-u dar si pe google si sunt oarecum nelamurit de aceea pun intrebarea pentru a ma lamuri foarte ... (vezi toată discuția)
Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)