avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Despre ONG-uri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Despre ONG-uri

dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza presedintelui ales la care au ramas stampila sii toate actele.Cum se poate continua activitatea cu un nou presedinte care nu figureaza in lista membrilor fondatori.contul in banca a fost lichidat.Ceilalti membri fondatori doresc acest lucru.
Cel mai recent răspuns: ARKzad , utilizator 14:54, 18 Mai 2015
Orice membru cu drepturi depline al ong-ului poate candida la o functie de conducere, nu numai membrii fondatori. Adica si dintre membrii care au fost acceptati in ong dupa data infiintarii.
Pana una alta, membrii comitetului director sa se intruneasca de urgenta, sa constatate ca persoana care a fost aleasa presedinte nu-si mai indeplineste atributiile (incalca statutul) si astfel e suspendat din functie, se desemneaza un interimar dintre membrii comitetului director si se convoaca adunarea generala extraordinara in care, printre alte teme, se vor desfasura si alegeri pentru functia vacanta. Apoi se depun actele la judecatorie cu noua componenta a structurii de conducere.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
george-neagu, moderator
asociatia a fost abia constituita si nu poate fi convocata doar cu membrii fondatori si trei membri.bani in cont nu mai sunt.membri actuali adica membri fondatori ramasi vor sa aleaga un presedinte din ,,exterior"care nu facea parte din asociatia initiala care accepta sa contribuie cu o suma ca membru fondator.Cum se poate rezolva situatia?Se poate infiinta o noua asociatie cu alta denumire cu aceiasi membri fondatori in care sa fie inclus si persoana noua?
Pentru decizia de a convoca adunarea generala, hotararea se ia in comitetul director respectand conditiile din statut de prezenta a membrilor consiliului director. Apoi e o alta discutie privind cvorumul de desfasurare si de aprobare a hotararilor adunarii generale, precizari care sunt trecute si ele in statut.
Asa ca nu inteleg la ce va referiti cand spuneti ca nu poate fi convocata adunarea generala.
In asociatie, dupa ce s-a terminat procedura de inregistrare la judecatorie, pot fi acceptati ca membrii cu drepturi depline diverse persoane care solicita in scris acest lucru si a caror solicitari de adeziune sunt aprobate de comitetul director.
Deci poate candida la functia de presedinte orice membru cu drepturi depline, nu numai membrii fondatori.
Orice membru poate face donatii si sponsorizari catre ong.
Decizia de cheltuire a fondurilor ong-ului se ia in comitetul director, si daca e vorba de cheltuieli mai semnificative, chiar in adunarea generale. Deasemenea chiar si acceptarea de donatii si sponsorizari se face in comitetul director.
Nu puteti abandona asa ong-ul pentru ca el nu dispare asa fara consecinte pentru membrii.
multumim mult dar facem o precizare.Presedintele nu mai activeaza,Toate documentele inclusiv stampila actele contabile sunt la el si nu le preda.Asociatia este infiintata de curand si ca membri nu sunt decat sase membri fondatori si cativa membri cotizanti.activitatea este intrerupta.
un membru in forul de conducere a unui partid pe plan local poate activa in comitetul de conducere a unui O.N.G.?

Alte discuții în legătură

Modificare statut ong ligiasofroniei ligiasofroniei Buna ziua. Suntem un ONG infiintat in 2012.Dorim sa adaugam inca un numar de membrii pe langa cei 5 fondatori, deoarece 3 dintre ei intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)
Modificare acte asociatie (ong) primavara2015 primavara2015 buna ziua, am intrat de curand intr-un ONG...am particpare majoritara de altfel...am mici nelamuriri totusi: - dat fiind ca un membru din cei 3 membri ... (vezi toată discuția)
Schimbare scop si obiective la un ong? Tonyde Tonyde Buna seara! Un ONG cu vechime care a avut scop social in domeniul muncii poate fi reorientat spre ajutorul familiilor cu copii din spectrul autist? Fondatorii ... (vezi toată discuția)