avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare PAD si facultativa locuinta ipotecata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare PAD si facultativa locuinta ipotecata

Buna ziua,

Am un credit ipotecar de 23600 EUR la care trebuie sa fac asigurare.
Conform legislatiei am inteles ca asigurarea PAD trebuie sa o fac separat de cea facultativa, deci trebuie sa fac 2 asigurari. Banca are pretentii sa le cesionez pe amandoua in favaoarea bancii, desi in polita facultativa sunt asigurata si pentru riscurile obligatorii. Defapt eu acum trebuie sa platesc doua polite care in total ma asigura pentru 43600 EUR , desi creditul meu este de 23600 EUR, iar daca doamne fereste se intampla ceva societatea de asigurari ma despagubeste doar pentru suma de 23600 EUR. In loc sa platesc 23.6 euro pentru asigurarea locuintei platesc 43.6 EUR.
Nu cred ca este corect ca banca sa-mi cera sa cesionez amandoua polite in favoarea ei din moment ce polita facultativa o cesionez in favoarea ei si aceasta cuprinde riscurile obligatorii plus cele solicitate de banca. Deasemenea daca am 2 polite in care riscurile obligatorii se regasesc in amandoua de ce sunt despagubita doar o data ? Ce ma sfatuiti sa fac ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian_35 , utilizator 16:11, 10 Aprilie 2014
Acordati mai multa atentie politelor care nu se suprapun.Sunteti asigurat (locuinta) pentru suma totala de 23600E, insa pana la 20000E pe polita PAD numai pentru dezastre(facultativa nu acopera aceste riscuri) si inca pentru integral diferenta de 3600E pe polita facultativa.Tot pe facultativa, sunt acoperite celelalte riscuri decat dezastrele (incendiu,grindina, furtuna,etc)
integral (de la 0>23600E ! ) , riscuri neacoperite de PAD.
Acest subiect s-a discutat mult pe forum.Un exemplu aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
nucu$, utilizator
Polita PAD poate fi cesionata integral, iar cea facultativa in limita soldului ramas de rambursat.Daca aveti 2 polite, sunteti despagubita in limita a 20000 euro pe polita PAD, iar diferenta pe cea facultativa ( daca suma asigurata este > 20000 euro).Va sfatuiesc sa incheiati ambele polite.
Multumesc,
Am inteles cum functioneaza, dar nu-mi convine. Legiuitorul a facut un cadou mare firmelor de asigurari, iar acestia impreuna cu bancile profita din plin . De exemplu au pretentia sa ma asigur pentru cele 3 riscuri pe amandoua polite la valoarea de 23600 EUR si nu e corect.
Pentru ca nu o scot la capat cu ei o sa platesc 2 asigurari pentru care platesc 43.6 EUR, cand de fapt ar trebui sa platesc 23.6 EUR.
O zi buna.
Nu va impacientati degeaba!Cititi cu atentie polita facultativa si veti vedea ca cei 20 E pentru polita PAD, sunt scazuti prin aplicarea fransizei la dezastre.Nu ati platit nimic in plus.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
nucu$, utilizator
Da asa este polita facultativa are fransiza pentru 20.000 EUR . Pana la urma am platit 33.6 EUR. CU tot respectul, dar am platit cu 10 EUR mai mult decat trebuia. Daca faceam o singura polita ca pana acum in care era inclusa PAD-ul si riscurile facultative plateam cel mult 23.6 EUR poate mai putin depinde de societatea de asigurari. Poate imi explicati dumneavoastra care a fost scopul modificarii legii asigurarilor si cui foloseste, oare nu numai firmelor de asigurari ? nu mi se pare deloc ca este facuta in favoarea noastra.
Defapt nu imi doresc ca o lege sa fie in favoarea mea sau a altuia vreau sa fie dreapta pentru toata lumea.
Parerea mea este ca cei care au facut legea au facut un cadou mare firmelor de asigurari, pe spinarea oamenilor de rand, probabil au interese la firmele respective.
Asta este pana una alta legea e lege si trebuie respectata.

O zi buna.

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta ipotecata ady492 ady492 Am un credit ipotecar si in contractul de credit se specifica ca banca plateste prima de asigurare facultativa a locuintei pe toata durata creditului ,daca ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei MARIA_O MARIA_O Buna ziua in cazul in care o persoana are un credit imobiliar pt care este obligata sa incheie o polita facultativa de asigurare a locuintei, reinnoita ... (vezi toată discuția)
Polita obligatorie locuinta  Asigurarea obligatorie pentru locuinte are un pret standard? Poate impune o banca unde sa o inchei? Se pot da deja amenzi pentru necontractarea unei asemenea ... (vezi toată discuția)