Am un credit ipotecar de 23600 EUR la care trebuie sa fac asigurare.
Conform legislatiei am inteles ca asigurarea PAD trebuie sa o fac separat de cea facultativa, deci trebuie sa fac 2 asigurari. Banca are pretentii sa le cesionez pe amandoua in favaoarea bancii, desi in polita facultativa sunt asigurata si pentru riscurile obligatorii. Defapt eu acum trebuie sa platesc doua polite care in total ma asigura pentru 43600 EUR , desi creditul meu este de 23600 EUR, iar daca doamne fereste se intampla ceva societatea de asigurari ma despagubeste doar pentru suma de 23600 EUR. In loc sa platesc 23.6 euro pentru asigurarea locuintei platesc 43.6 EUR.
Nu cred ca este corect ca banca sa-mi cera sa cesionez amandoua polite in favoarea ei din moment ce polita facultativa o cesionez in favoarea ei si aceasta cuprinde riscurile obligatorii plus cele solicitate de banca. Deasemenea daca am 2 polite in care riscurile obligatorii se regasesc in amandoua de ce sunt despagubita doar o data ? Ce ma sfatuiti sa fac ?
Multumesc.
Nu stiu cum considerati (pe ce baza) ca \"trebuia\" sa platiti o anumita prima, atata timp cat asiguratorul este cel care calculeaza prima.Din neatentie ati calculat gresit prima data (ziceti cu 10 E).Polita facultativa, trebuie in mod obligatoriu sa cuprinda o reducere de prima aferenta politei PAD, adica 20 E.Daca nu s-a respectat aceasta prevedere, puteti contesta si solicita returnarea diferentei platita in plus.
Guvernul a hotarat ca prima de asigurare sa fie 0,1% din suma asigurata.Asta nu inseamna ca si asiguratorii sunt obligati sa practice acelasi procent pentru polita facultativa, mai ales ca prin ea sunt asigurate mai multe riscuri si mai frecvent posibile, fapt ce mareste gradul de risc (justificand intr-un fel un procent mai mare de 0,1%).In cazul dv., cei 3600 E din facultativa, rezulta ca au fost tarifati cu ~0,37%.
Daca doriti un calcul exact, polita a fost calculata cu un procent general de ~ 0,227%, rezultand o prima de 53,6 E din care s-au scazut cei 20E pentru PAD.(rez=33,6E)
Aveti posibilitatea sa optati numai pentru PAD, numai in cazul in care nu trebuie sa va conformati conditiilor impuse de banca , pentru a obtine un credit.
Mai aveti si posibilitatea sa alegeti un alt asigurator care sa prectice un pret mai mic pentru polita facultativa cesionata bancii.
Daca prin contactul de credit banca si-a asumat plata integrala a asigurarii locuintei ipotecate (asigurare full la suma creditului), de ce vine acum si imi spune ca PAD-ul trebuie sa-l platesc excusiv eu? Adica sunt atras de banca sa fac credit la ea cu promisiunea ca pe toata perioada creditului asigurarea locuintei va fi platita de banca, si hop, in urma unei legi mie imi cresc cheltuielile iar bancii ii scad cheltuielile, desi conform contractului de credit singurele cheltuieli variabile le-am agreat impreuna ca fiind euriborul. Nu credeti ca banca ar trebui sa revizuiasca putin marja produsului in situatia de fata, avand in vedere ca ea beneficiaza de o reducere de costuri in urma acestei legi fara a ma recompesa cu nimic?! Sper sa ma fi facut inteles, nu am nimic cu PAD-ul sau cu cesionarea acestuia in favoarea bancii, ci ca in urma obligatiitatii acestui PAD, banca iese in avantaj iar eu cu o cheltuiala in plus.
Polita obligatorie locuinta
Asigurarea obligatorie pentru locuinte are un pret standard? Poate impune o banca unde sa o inchei? Se pot da deja amenzi pentru necontractarea unei asemenea ... (vezi toată discuția)