avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare contract individual de munca

Am incheiat contractul individual de munca anul trecut in luna aprilie, lucrand pana in momentul de fata in 2 schimburi, respectiv primul schimb de la 06-14.00 si al doilea schimb 14.00-22.00. In contract este prevazut faptul ca programul de lucru va fi de 40 de ore pe saptamana. Am fost anuntati ca din luna februarie vom lucra si schimbul 3, de noapte. Ar trebui sa-mi modifice contractul individual de munca cu privire la programul de lucru? Aceasta modificare nu ar trebui sa se ia numai cu acordul meu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 25 Ianuarie 2014
1. Art. 136 C.mun.
(1) Muncă în schimburi reprezintă orice mod de organizare a programului de lucru, potrivit căruia salariaţii se succed unul pe altul la acelaşi post de muncă, potrivit unui anumit program, inclusiv program rotativ, şi care poate fi de tip continuu sau discontinuu, implicând pentru salariat necesitatea realizării unei activităţi în intervale orare diferite în raport cu o perioadă zilnică sau săptămânală, stabilită prin contractul individual de muncă.
..

2. Programul de munca in doua schimburi era prevazut in c.i.m.?

3. Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului. (art.117 C.mun.)
Da, este prevazut in contractul individual de munca. Aceasta modificare se poate face numai cu acordul meu sau se poate introduce si schimbul 3 fara acordul meu?
Ce pot sa fac in situatia in care se introduce schimbul 3 fara acordul meu? Eu as vrea sa lucrez numai in cele doua schimburi.
In acest caz, modificarea programului de munca trebuie sa se face cu acordul dvs, deoarece se modifica c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in ture Umar85 Umar85 Buna ziua, Este legal ca angajatii sa lucreze in doua schimburi, primul schimb de la 08.00 la 17.00 si schimbul 2 de la 15.00 la 00.00? Acest program este ... (vezi toată discuția)
Munca schimbul 3 OWARDO OWARDO Buna ziua as dori sa stiu cit este reglementat dpdv legal si unde , ca se poate lucra schimb de noapte in decursul unei luni calendaristice ?..... 40 ... (vezi toată discuția)
Munca pe schimburi MariusIonelS MariusIonelS Buna ziua, La Firma la care lucrez sunt pus sa vin schimbul 2 mai mult de o saptamana, 2 sau chiar 3 saptamani. Intrebarea mea este poate angajatorul sa ... (vezi toată discuția)