avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Achizitie auto din Germania pentru fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Achizitie auto din Germania pentru fundatie

O fundatie doreste sa achizitioneze o masina accesibilizata pentru persoane cu dizabilitati din Germania. Cum poate legal, sa imputerniceasca o persoana care sa semneze contractul cu firma din Germania, in numele fundatiei? Exista o alta varianta?
Cel mai recent răspuns: asaveid , utilizator 16:47, 30 Ianuarie 2014
Probabil contractul va fi guvernat de legea germana, si deci ar trebui sa raspunda cineva care cunoaste legea germana. Probabil ca nici legea germana nu cere forma autentica pentru un contract de vanzare-cumparare de autoturism, asa ca s-ar putea incheia contractul si prin corespondenta... daca totusi se doreste face-to-face, se poate imputernici de catre conducerea fundatiei din Romania, daca nu poate merge sa semneze reprezentantul ei legal, o alta persoana. In principiu ar trebui sa fie suficienta o imputernicire sub semnatura privata, semnata de reprezentantul legal al fundatiei romanesti si stampilata, redactata bilingv romana - engleza sau romana - germana, daca firma germana nu cere mai mult... in caz contrar ar putea fi nevoie de o procura notariala tradusa si apostilata... Dar intrebati firma germana, ca ei stiu ce cerinte au pentru a se asigura ca cine semneaza reprezinta in mod valabil fundatia din Romania...
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire societate cu asociat unic cetatean strain Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna dimineata! Revin si eu cu o intrebare; speta sta in felul urmator: o societate comerciala cu asociat unic cetatean strain e in curs de infiintare. ... (vezi toată discuția)
Limba de redactare contract mariador mariador Buna ziua, Doua persoana juridice romane pot redacta un contract in limba engleza, sau este obligatoriu ca limba de redactare sa fie romana sau este mai ... (vezi toată discuția)
Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)