avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren pe care s-a constituit un drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren pe care s-a constituit un drept de servitute de trecere

La capătul unui proces care a durat câțiva ani am obținut un drept de servitute de trecere, inclusiv obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.

Având în vedere faptul că inițial am dorit să achiziționez acea mică bucată de teren pe care s-a constituit servitutea, dar proprietarul mi-a respins propunerea și a preferat să pierdem câțiva ani din viață în instanță, nu doresc să dau curs dorinței acestuia de a nu-l acționa pentru recuperarea cheltuielilor compensând această sumă cu eventualele sale pretenții pentru lipsa de folosință.

Menționez că respectivul nu a cerut despăgubire pentru lipsa de folosință pe parcursul procesului. Acum, văzând că a pierdut, își aduce aminte că nu ar fi rău să solicite o despăgubire.

Având în vedere că acel teren de câteva zeci de metri pătrați valorează cam cât ar fi cheltuielile de judecată aș vrea să vă întreb dacă aș putea cumpăra de la cel cu care m-am judecat terenul pe care s-a constituit servitutea.

Cu alte cuvinte sunt de acord „să-l iert” de plata cheltuielilor doar dacă îmi vinde acel teren pentru că oricum bat sumele.

Dacă ar fi fost o persoană serioasă, afidabilă, aș fi avut încredere să ne compensă m cu lipsa de folosință. Din păcate lucrurile stau altfel.

Așadar, ce posibilități am să cumpăr acel teren pentru care am obținut o hotărâre definitivă de constituirea a unui drept de servitute?

Menționez că persoana nu are cadastru pentru terenul său, inclusiv fâșia laterală pe unde am obținut eu trecerea.

Alte discuții în legătură

Pierdere servitute Florin... Florin... Buna ziua. In 2008 , impreuna cu un domn am cumparat 2 terenuri de la o batranica care le-a dezmembrat din terenul (curte+gradina).Terenul initial era de 100 ... (vezi toată discuția)
Drum servitute Roxana Palvenciuc Roxana Palvenciuc Buna ziua! Detin impreuna cu vecinul meu 50-50% din drumul de acces deservind proprietatile noastre prin act de vanzare-cumparare de la fostii proprietari. ... (vezi toată discuția)
Servitute ONU EMIL ONU EMIL Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care ... (vezi toată discuția)