Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara,
Doresc sa aflu daca in situatia actuala in care ma aflu pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului:
"In luna iulie 2013 am absolvit facultate de stiinte economice invatamant de zi fara intrerupere a studiilor,iar ulterior am beneficiat de indemnizatia de somaj de 6 luni,specifica absolventilor(am dreptul la aceasta indemnizatie pana la sfarsitul lunii martie2014).Tocmai am aflat ca sunt insarcinata,deci nasterea copilului va fi undeva prin luna octombrie-noiembrie 2014 ,si doresc sa aflu daca pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului."
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:00, 24 Martie 2014
Cum procedez pentru a declara la fisc faptul ca din luna aprilie voi avea venituri din activitati independente,pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
@ Alexa1791

Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente datoreaza la bugetul de stat impozit pe venit de 16% si pot opta pentru doua modalitati de impozitare: in sistem real sau norma de venit.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Pana la 31 ianuarie, persoanele care obţin venituri din închirieri de locuinţe (sub 5 contracte), din activităţi independente sau agricole impuse pe bază de normă de venit şi din drepturi de proprietate intelectuală au obligaţia să depună la Fisc Declaraţia privind venitul estimat. (Formular 220). Tot până atunci, ei pot depune şi o Cerere pentru opţiunea de a determina venitul net în sistem real sau să renunţe la acest sistem.

Pana la 26 mai, persoanele fizice care au realizat venituri din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor mobile şi imobile, activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, câştiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare, şi câştiguri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, depun Declaraţia privind veniturile realizate în anul 2014 – Formularul 200. De asemenea, depun formularul 201 contribuabilii care au realizat venituri din străinătate: profesii libere, activităţi comerciale, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor, dividende, dobânzi, premii şi jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, alte venituri din investiţii, pensii, precum şi alte venituri aflate în străinătate.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil CT23ANA CT23ANA Buna ziua. In ultimii doi ani am vechime in munca 1 an si 2 luni,in anul 2013 am lucrat 11 luni si 5 zile, dupa care am fost concediata din motive care nu tin ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil DS_13 DS_13 Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de concediul pentru cresterea copilului, in conditiile in care am fost angajata cu contract de munca timp de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil C.Daniela C.Daniela Buna ziua, Am o prietena care este insarcinata in trei luni si are urmatoarea problema. In noiembrie ii expira perioada de somaj si nu stie daca isi va gasi ... (vezi toată discuția)